Tgrt Haber

Rusya Ukrayna'nın işgaline Rus çocukları da kattı! Fotoğraf sosyal medyada yayıldı

17 Mart 2022 10:23 - Güncelleme : 17 Mart 2022 10:50
Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, ‘Z’ harfi ‘Zafer, ‘V’ harfi ise ‘Görev tamamlanacak’ anlamını taşıyor.

Ukrayna'yı işgalin 22. gününde olan Rusya, çocukları da işgale dahil etti. Bir anaokulunda Rus çocukların eline 'Z' harfi yazılı kağıtlar verildi. Yanlarında öğretmenlerinin de bulunduğu çocukların fotoğrafları sosyal medyada yayıldı.

Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, ‘Z’ harfi ‘Zafer, ‘V’ harfi ise ‘Görev tamamlanacak’ anlamını taşıyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 22. gününde de çatışmalar sürerken Ukrayna ordusu ve siviller direnmeye devam ediyor. Rus ordusunun her geçen gün kayıpları artarken işgalin propagandası sosyal medyada yapılıyor. Rus ordusuna destek veren siviller işgalin başından beri simge olan 'Z' harfiyle beraber sosyal medyada fotoğraflarını paylaşıyor. Son olarak ise çocukları da işgale karıştırdılar.

Rus ordusuna destek amaçlı paylaşılan fotoğraflarda 10 çocuğun, yanlarındaki öğretmenlerle beraber 'Z' harfli gönderme yaptığı ortaya çıktı. Sosyal medyada yayılan fotoğraflarda en önde yer alan çocuğun elinde ise ''Halkımızdan vazgeçmeyiz'' yazılı bir pankart tuttuğu görüldü.

'Z' HARFİNİN ANLAMI NEDİR?

Savaşın ilk günlerinden beri, Rus tanklarının "Z" harfi ile işaretlenmiş zırhlı araçları dikkat çekiyor. Uzmanlar, dost ateşinden kaçınmak için belirgin beyaz bir Z harfi çizildiği belirtilirken, bu durum da uluslararası basında 'savaşın bir işareti' olarak yorumlandı. Tanklara yapılan işaretler, Müttefik işgal kuvvetlerinin Kuveyt'i kurtarmak için gönderdiği Birinci Körfez Savaşı'ndaki Birleşik Krallık ve ABD taktiklerini de hatırlattı.

Rusya Ukrayna'nın işgaline Rus çocukları da kattı! Fotoğraf sosyal medyada yayıldı

Rusya Savunma Bakanlığı ise harfler ile ilgili gerçeğin sosyal medyada üretilen komplo teorilerinin dışında kalan anlamını açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre a

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...