Tgrt Haber

Rusya, Ukrayna'nın yeni Genelkurmay Başkanı Sırski'yi 'hain' ilan etti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 17:37 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 17:37
Rusya, Ukrayna'nın yeni Genelkurmay Başkanı Sırski'yi 'hain' ilan etti

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Ukrayna'da yeni atanan Rusya doğumlu Genelkurmay Başkanını Oleksandr Sırski'yi hain ilan etti. Kremlin ise bu atamanın savaşın sonucunu değiştirmeyeceğini açıkladı.

Rusya​ Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Ukrayna​'nın yeni Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırski'ye ateş püskürdü. 

Dmitry Medvedev, "Yeni Ukrayna Silahlı Kuvvetleri (USK) başkomutanı Sırski'nin biyografisine bakınca insan nefret, aşağılama ve iğrenme duygusu hissediyor" ifadelerine yer verdi.

Medvedev, "Sovyetler Birliği'nin (ve aslında Rus İmparatorluğu'nun) çöküşüne karışan herkese nefret duyduğunu, bunun sonucunda dünya düzenini dengeleyen büyük bir ülkenin yok olduğunu ve milyonlarca insanın acı ve ölüme mahkum edildiğini" dile getirdi.

Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ayrıca, "Rusya ve Ukrayna halklarını (ya da daha doğrusu birleşik Rus halkını) çılgınca, mümkün olan her yolla yeni bir iç savaşa iten" Batılı ülkeleri de aşağıladığını söyledi.

OLEG HAKKINDA BİR SKANDAL DAHA

Yeni Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırski'nin ailesinin Rusya'da yaşadığı öğrenildi.

Rus basınında yer alan haberlerde, Sırski'nin annesi, babası ve kardeşinin Rusya'nın Vladimir bölgesinde hayatlarını idame ettirdikleri ortaya çıktı. Hatta Sırski'nin Vladimir'de yaşayan kardeşi Oleg, uzun yıllardır kardeşiyle görüşmediğini söyledi.

Oleg, "Onunla iletişimim yok. Nerede olduğunu bile bilmiyorum. Onun hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Ukrayna'ya taşınalı çok uzun zaman oldu" ifadelerini kullandı.

Rusya, Ukrayna'nın yeni Genelkurmay Başkanı Sırski'yi 'hain' ilan etti - 1. Resim

OLEG'İN AİLESİ PUTİN YANLISI BİR İMAJ ÇİZİYOR

Üstelik aile sosyal medya hesaplarındaki beğenileri ve paylaşımlarıyla Rus lider Putin yanlısı bir imaj da çiziyor. Aile, düzenli olarak Rusya'nın II. Dünya Savaşı zaferinin kutlandığı törenlere katıldığı ve sosyal medyada Moskova yanlısı bazı paylaşımları beğeniyor.

Sırski'nin annesinin de yakın zaman önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sağlık dileyen bir paylaşımı beğendiği öne sürüldü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...