Tgrt Haber

Rusya Ukrayna'ya verdiği S-300 hava savunma sistemlerini vurdu

23 Mart 2022 14:55 - Güncelleme : 23 Mart 2022 15:05

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerinin vurulduğu anları paylaştı. Rusya'nın vurduğu hava savunma sitemleri, kendisinin üreterek Ukrayna'ya verdiği S-300'lerdi.

Rusya'nın kendi üretimi olan S-300'leri vurması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 28. gününde de ülkenin birçok yerine bombalar yağmaya devam ediyor. Şimdiye kadar binlerce insanın hayatını kaybettiği işgalde Rus ordusu da ağır kayıplar verse de her iki tarafta propaganda görüntüleri paylaşmaya devam ediyor.

Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait S-300 hava savunma sistemlerini vurduğu videonun görüntülerini yayımladı. Rus ordusunun kendisinin üreterek Ukrayna'ya verdiği silahları vurması özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Rusya Donanması'na ait savaş gemileri dün de Rusya'nın Ukrayna'da yasadışı şekilde ilhak ettiği Kırım Yarımadasında yer alan liman kenti Sivastopol açıklarından Ukrayna'ya füze fırlattı. Seyir füzesi olduğu tahmin edilen füzelerin tam olarak hangi noktaları hedef aldığı ise bilinmiyor.

Öte yandan Rusya ordusu tarafından, Ukrayna'nın Borispol, Herson ve Kryvyi Rih kentlerine ile başkent Kiev'e gece yarısı roketlerle saldırılar düzenledi. Ukrayna ordusu ise, Luhansk bölgesinde yer alan 24. Ayrı Mekanize Tugayı'na yönelik saldırı düzenledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...