Tgrt Haber

Rusya Ukrayna'yı işgal ederse 50 bin kişi ölebilir!

06 Şubat 2022 09:05
Ukrayna'da 50 bin kişi ölebilir, 5 milyon kişi mülteci konumuna düşebilir.

ABD ordusu ve istihbarat yetkilileri Rusya'nın Ukrayna'yı işgal durumunda 50 bin kişinin ölebileceği ve 5 milyon kişinin mülteci konumuna düşebileceği yönünde tahminde bulundu.

Ukrayna'da 50 bin kişi ölebilir, 5 milyon kişi mülteci konumuna düşebilir.

ABD medyasında yer alan habere göre, ABD ordusu ve istihbarat yetkilileri, Kongre ve Avrupalı ortaklarına
Ukrayna-Rusya krizi hakkında brifing verdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik büyük çaplı bir işgal için hazırlıkları tamamlamaya yakın olduğunu belirten yetkililer, işgal durumunda 50 bin kişinin ölebileceği ve 5 milyon kişinin mülteci konumuna düşebileceğini ifade etti.

Başkent Kiev'de hükümetin iki gün içinde düşeceği değerlendirmesinde bulunan yetkililer, Ukrayna sınırında her biri yaklaşık 750 askerden oluşan 83 Rus taburu bulunduğunu belirtti.

KREMLİN'DEN TEPKİ

ABD'nin "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde 50 bin kişi ölebilir" iddiasına Rusya'dan tepki geldi. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitri Polanski, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Delilik ve felaket tellallığı sürüyor.. Peki ya biz ABD, Londra'yı bir hafta içinde işgal edip 300 bin sivilin ölümüne neden olabilir deseydik? Bunların hepsini paylaşmayacağımız istihbarat kaynaklarına dayandırıyoruz. Bu Amerikalı ve Britanyalılara doğru gelir miydi? Ruslar ve Ukraynalılar için de bu yanlış bir şey.''

Rusya Ukrayna'yı işgal ederse 50 bin kişi ölebilir!

ABD'DEN UKRAYNA'YA DESTEK

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile telefonda Rusya-Ukrayna krizini ele aldı.

ABD Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada, “Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna sınırları boyunca asker yığması ile Ukrayna ve ABD'nin Rusya’yı diplomasiyi sürdürmeye, güvenlik ve istikrarı sağlamaya teşvik etmek için attığı adımlar ele alındı.” denildi.

Bakan Blinken’ın, Ukraynalı mevkidaşı ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile yaptığı görüşmeyi de ele aldığı belirtilen açıklamada, Blinken’ın ABD’nin Rusya ile karşılıklı güvenlik endişelerini ele almaya hazır olduklarını, aynı zamanda Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini teyit ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Blinken’ın, gerilimi tırmandırması durumunda Rusya’ya ağır bedeller ödeteceklerini de ifade ettiği belirtildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...