Tgrt Haber

Rusya Ukrayna’yı vurdu: Zelenskiy çılgına döndü

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Mart 2024 12:41 - Güncelleme : 13 Mart 2024 12:47

Rusya’nın Ukrayna’nın güneyindeki Kryvyi Rih kentine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, Donetsk bölgesine düzenlediği saldırıda ise 2 kişi hayatını kaybetti.

Rusya​, gece saatlerinde Ukrayna’nın Dnipropetrovsk​ bölgesine bağlı Kryvyi Rih kentindeki 2 binaya füze saldırısı düzenledi. Dnipropetrovsk​ Valisi Sergiy Lysak yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen saldırı sonucunda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 12’si çocuk 43 kişinin yaralandığını söyledi. Lysak, hastanede tedavisi süren 20 kişiden 2'si çocuk 4 yaralının durumunun ciddiyetini koruduğunu vurguladı.

Lysak saldırı nedeniyle çok sayıda bina ve araç ile 2 anaokulu, 1 okul, 2 iş yeri, 1 kamu binası ve bir deponun hasar gördüğünü aktardı. Binalarda yükselen alevleri söndürmek için bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi.

Rusya Ukrayna’yı vurdu: Zelenskiy çılgına döndü - 1. Resim

ZELENSKİY AĞIR KONUŞTU

Ukrayna​ Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Buna karşılık olarak Rus devletine de kayıplar verdireceğiz. Kremlin'dekiler, terörün kendileri için cezasız kalmayacağını öğrenmeliler" dedi.

Rusya Ukrayna’yı vurdu: Zelenskiy çılgına döndü - 2. Resim

DONETSK'TE 2 ÖLÜ

Ukrayna​'nın Donetsk Bölgesi Valisi Vadym Filashkin, Rusya’nın Myrnohrad kasabasına düzenlediği bombalı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini 5 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Askeri yetkililerin açıklamasına göre Rusya​, Ukrayna’nın kuzeyindeki Sumy kentindeki bir apartmana insansız hava aracı ile saldırı gerçekleştirdi. Açıklamada, saldırı sonucu 5 katlı binanın 30 dairesinde hasar meydana geldiği, enkaz altından 10 kişinin çıkarıldığı ifade edildi.

Rusya Ukrayna’yı vurdu: Zelenskiy çılgına döndü - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...