Tgrt Haber

Rusya vanaları kapattı, Almanya'yı korku sardı: Duş almayın bez kullanın

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Russian Today, İhlas Haber Ajansı
20 Ağustos 2022 11:35 - Güncelleme : 20 Ağustos 2022 12:03
Rusya vanaları kapattı, Almanya'yı korku sardı: Duş almayın bez kullanın

Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz akışını durdurması sonrası patlak veren enerji krizinde birçok ülke sokak aydınlatmalarını azaltıp ısıtma sistemlerini kapattı. Son olarak Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başkanı Winfried Kretschmann'dan "sürekli duş almak yerine bez kullansınlar" önerisi duyanları şaşırttı.

Rusya​'nın Avrupa​'ya doğalgaz​ akışını durdurması sonrası patlak veren enerji krizinde tasarruf yöntemleri gündemde. Birçok ülkede sokak aydınlatmaları azaltıldı, ısıtma sistemleri kapatıldı. Son olarak Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başkanı Winfried Kretschmann'dan "sürekli duş almak yerine bez kullansınlar" önerisi geldi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna​ topraklarını işgal girişiminde Ukrayna'nın yanında yer alan ve Rusya'ya karşı birçok yaptırım uygulayan Avrupa, zor durumda. Yaptırımlarla ekonomik anlamda büyük darbe yiyen Rusya'da lider Vladimir Putin geri adım atmazken, kendisine uygulanan yaptırımlara ise 'doğalgaz' ile karşılık vererek Rusya'ya enerji konusunda bağımlı olan ülkeleri adeta kaosa sürükledi.

AVRUPA'DA ENERJİ KAOSU

Rusya'nın 'doğalgaz' restinden en çok etkilenen ülkeler Polonya, İspanya, Fransa ve İtalya gibi ülkeler olurken, Almanya da bu ülkeler arasında yer alıyor. Gaz arzının yaklaşık 3'te birini Rusya'dan karşılayan Almanya'da hükümet, enerji tasarrufu konusuda bir dizi tavsiye yayınladı. Hükümet, kamu ve ofis binaları ile büyük salonlar gibi 'insanların sıklıkla vakit geçirmediği alanlarda' ısıtma sistemlerinin kapatılması yönünde çağrıda bulundu.

Ayrıca Almanya'daki bazı şehirlerde bulunan sokak aydınlatmaları da azaltılırken, Başkent Berlin'de yaklaşık 200 tarihi bina ve anıtı aydınlatan spot ışıkları kapatıldı. Gazeteler, televizyonlar, dergiler ve siyasiler her gün yeni bir enerji tasarrufu tavsiyesinde bulunurken, son tavsiye ise kişisel hijyene kadar varmış durumda.

"DUŞ ALMAK YERİNE BEZ KULLANSINLAR"

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başkanı Winfried Kretschmann, enerji tasarrufuna dair dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yeşiller Partisi üyesi Winfried Kretschmann, "İnsanlar sürekli duş almak yerine bir bez kullanarak, çok tasarruf edebilirler" dedi.

Enerji krizi hakkında Südwest Presse gazetesine konuşan Kretschmann, enerji israfını önlemek için kişisel olarak ne gibi adımlar attığını açıkladı. Evinin çatısında dev bir güneş enerjisi teçhizatı olduğunu, elektrikli bir araba sürdüğünü ve sadece daha sağlıklı bir alışkanlık olarak tek bir odayı ısıttığını söyledi.

Soğuk duş alıp almadığı sorulduğunda, Kretschmann daha da iyisini yaptığını söyledi ve "Her zaman duş almak zorunda değilsin. Ne de olsa el ve yüz bezi var. Faydalı bir buluş" ifadesini kullandı.

Kaynak: Russian Today, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...