Tgrt Haber

Rusya ve ABD arasında 'misket bombası' gerilimi: Çaresizliğin ve acizliğin kanıtıdır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Temmuz 2023 17:58 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 17:59
Rusya ve ABD arasında 'misket bombası' gerilimi: Çaresizliğin ve acizliğin kanıtıdır

Rusya'dan ABD’nin Ukrayna’ya misket bombası gönderme kararına sert tepki geldi. ABD'nin bu kararının tamamen savaşı uzatma amacı taşıdığına dikkat çekildi ve "Çaresizlik göstergesi ve acizliğin kanıtıdır” denildi.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Her iki tarafın da ağır kayıplar verdiği savaşta, Batı'nın Ukrayna'ya silah ve para desteği Rusya'yı çileden çıkarmış durumda... En son ABD'nin Ukrayna’ya 'misket bombası' gönderme kararına Rusya’dan serti tepki geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova​ yaptığı açıklamada, Biden​ yönetiminin Kiev'deki rejime misket bombası tedarik etme kararının Ukrayna'daki çatışmayı ve savaşı uzatmayı amaçladığına dikkat çekti.

"SİVİLLER YİNE RİST ALTINDA OLACAK"

Ukrayna’ya gönderilmesi planlanan bu silahların siviller için risk oluşturduğunu belirten Zaharova, “ABD-NATO silah sistemlerinin Ukrayna'ya her tesliminde olduğu gibi siviller yine risk altında olacak” dedi.

"KAYIPLARDAN ABD'DE SORUMLU OLACAK"

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan haberde, ABD’nin göndereceği misket bombalarının insan hayatına etkilerine değinen Zaharova, yaşanabilecek sivil kayıplardan ABD’nin sorumlu olacağını vurguladı ve “Orta Doğu'da ve dünyanın diğer bölgelerinde misket bombalarının kullanımıyla ilgili tecrübeler, misket bombalarının uzun süre patlamadan kalabileceğini ve çatışmaların ardından da patlayabileceğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.

"ABD BU HAMLEYLE SAVAŞA DAHA DA ORTAK OLDU"

Washington'ın misket bombaları göndererek aslında bölgedeki suça ortak olacağını beliten Zaharova, "Rus ve Ukraynalı çocuklar da dahil olmak üzere muhtemel patlamalardan ölenlerin sorumluluğunu tamamen paylaşacak” şeklinde konuştu.

Rusya ve ABD arasında 'misket bombası' gerilimi: Çaresizliğin ve acizliğin kanıtıdır

ABD’nin bu hamlesiyle savaşa daha da ortak olduğunu ifade eden Zaharova, uluslararası kamuoyuna seslenerek, “Uluslararası toplumun bu gerçekleri görmeme hakkı yoktur ve bunlara cevap verilmelidir” ifadelerini kullandı.

"ÇARESİZLİK GÖSTERGESİ VE ACİZLİĞİN KANITI"

Zaharova, ABD’nin göndermeyi planladığı yeni mühimmat ve silahların Ukrayna taarruzlarının başarısızlığından kaynaklandığını öne sürdü. Zaharova, “Misket bombalarının teslim edilmesi, Ukrayna'nın çokça duyurulan karşı saldırısının başarısızlığı karşısında çaresizlik göstergesi ve acizliğin kanıtıdır” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...