Tgrt Haber

Rusya ve Güney Osetya'nın askerleri birleşiyor, Putin imzaladı

15 Mart 2017 00:44
Rusya ve Güney Osetya'nın askerleri birleşiyor, Putin imzaladı

Putin, Gürcistan'da tek taraflı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya ile yapılacak askeri işbirliği müzakerelerini yürütme görevini Savunma ve Dışişleri bakanlıklarına verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gürcistan'dan tek  taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'nın bazı askeri birliklerinin Rus  ordusuyla birleşmesi müzakerelerinin yürütülmesi amacıyla Rusya Savunma ve  Dışişleri bakanlıklarını görevlendirdi. 
 
Rusya Federasyonu'na ait devlet sistemleri ve hukuki bilgilerinin  yayımlandığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Putin,  Güney Osetya ile yapılacak askeri işbirliği müzakerelerinin yürütülmesi görevini  Savunma ve Dışişleri bakanlıklarına veren kararnameyi imzaladı.
 
Putin'in imzaladığı kararnamede, "Rusya Federasyonu yönetimi, Rusya ve  Güney Osetya arasındaki Güney Osetya'nın bireysel askeri birliklerinin Rusya  silahlı kuvvetleriyle birleşmesi anlaşmasının imzalanmasına yönelik teklif kabul  edilsin." ifadelerine yer verildiği belirtildi. 
 
Kararnamede, Rusya Federasyonu Savunma ve  Dışişleri bakanlıkları,  Güney Osetya ile görüşmelerin sürdürülmesi,  karşılıklı onay alınması ve söz  konusu anlaşmanın imzalanması için görevlendirildiği kaydedildi.
 
Öte yandan, Rusya ve Güney Osetya'nın silahlı kuvvetlerinin birleşmesi  girişimi konusunda açıklama yapan Gürcistan Cumhurbaşkanı'nın Uluslararası  İlişkileri Danışmanı Tengiz Pkaladze,  Moskova yönetimi ile Güney Osetya'nın   girişiminin Gürcistan toprak bütünlüğü ve egemenliğini tehdit etiğini söyledi.
 
Rusya silahlı kuvvetleri ile Güney Osetya'nın askeri birliklerinin  birleşmesini Gürcistan'ın ilhakına yönelik atılan bir adım olarak gördüklerini  ifade eden Pkaladze, "Gürcistan, bu yasa dışı  girişimini kabul etmeyecek ve buna  alışmayacaktır." dedi.
 
Rusya ile Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney  Osetya arasında 2015 yılında  imzalanan  "ittifak ve entegrasyon" anlaşmasına  göre, Rusya, Güney Osetya’nın savunma ve güvenliğini sağlayacak.
 
Anlaşmada, Güney Osetya Silahlı Kuvvetlerine ait bazı askeri  birliklerin Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri'ne dahil olacağı belirtilirken,  tarafların birine askeri saldırının yapılması durumunda diğer tarafın da bu  saldırıya uğramış kabul edileceği kaydediliyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...