Tgrt Haber

Rusya ve Ukrayna birbirlerini füzelerle vurdu: 59 ölü, 270 yaralı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Aralık 2023 02:42 - Güncelleme : 31 Aralık 2023 02:44
Rusya ve Ukrayna birbirlerini füzelerle vurdu: 59 ölü, 270 yaralı

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği füze saldırıları sonucu 39 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan saldırılarda 159 sivil de yaralandı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 1 Ocak'ta bir günlük yas ilan edildi. Ukrayna ordusu ise Rusya'nın Belgorod kentine roketlerle saldırdı. Ukrayna'nın saldırısında 2'si çocuk 20 kişi hayatını kaybederken 111 kişi de yaralandı.

Rusya​ ile Ukrayna​ arasında çatışmalar devam ediyor. İki taraf birbirilerini füzelerle vururken onlarca kişi de hayatını kaybetti. Zelenskiy​, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın çeşitli kentlerine yönelik dün sabah yapılan saldırıların ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 159 KİŞİ YARALANDI

Füze saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 39'a çıktığını kaydeden Zelenskiy, 159 sivilin de yaralandığını aktardı. Rusya'nın saldırılarını "terör saldırıları" olarak nitelendiren Zelenskiy, hasar medyana gelen 120 şehir, köy ve yerleşim alanlarında arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Rusya ve Ukrayna birbirlerini füzelerle vurdu: 59 ölü, 270 yaralı

KİEV​'DE 1 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ise yaptığı açıklamada, başkentteki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Kiev'in Şevçenski Semti'nde enkaz altında kalan 16 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını kaydeden Kliçko, 1 Ocak'ta bir günlük yas ilan etti.

UKRAYNA, RUSYA'NIN BELGOROD​ ŞEHRİNE SALDIRDI

Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen saldırıda 2'si çocuk 20 kişinin hayatını kaybettiği, 111 kişinin de yaralandığı bildirildi. Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Belgorod kentine saldırı düzenlediğini belirtti.

Rusya ve Ukrayna birbirlerini füzelerle vurdu: 59 ölü, 270 yaralı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırının 2 adet misket içerikli "Olha" füzesi ve Çekya yapımı "Vampire" roketleriyle düzenlendiği ifade edildi.

İNGİLTERE VE ABD İŞARET EDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı ise Ukrayna'nın Belgorod kentine düzenlediği saldırının organizasyonunda İngiltere ile ABD'nin yer aldığını öne sürdü.

Rusya Soruşturma Komitesi de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Belgorod'a yönelik saldırının Ukrayna ordusunun cephede güçsüz olduğunu gösterdiğini belirtti.

Rusya İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatiyana Moskalkova ise uluslararası örgütlere saldırıyı kınama çağrısında bulundu.

Rusya ve Ukrayna birbirlerini füzelerle vurdu: 59 ölü, 270 yaralı

BMGK'DA ACİL TOPLANTI

Rusya'nın Belgorod'taki saldırı nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) acil toplantı yapılması ve bu toplantıya Çekya'nın BMGK'deki temsilcisinin katılması talebinde bulunduğu bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...