Tgrt Haber

Rusya'nın Ukrayna işgalinde kaç asker öldü? Rusya ölü sayısındaki sessizliğini bozdu!

03 Mart 2022 14:20 - Güncelleme : 03 Mart 2022 15:07
Rusya, Ukrayna işgalinde ölü sayısını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna işgalinin 8.gününde sıcak çatışma devam ediyor. Kiev başta olmak üzere Harkov ve Herson bölgelerinde patlama sesleri duyulurken gözler taraflardan gelen ölü sayısı açıklamalarına çevrildi. Taraflar ölü sayısını farklı açıklarken açıklarken ''Rusya’nın kaç askeri öldü?'' sorusu gündeme geldi.

Rusya, Ukrayna işgalinde ölü sayısını açıkladı.

Rusya Ukrayna savaşında sıcak çatışma devam ediyor. Müzakerelerin sonuç vermediği savaşta ölü sayısı gündeme geldi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı 7.000 Rus askerinin öldüğünü açıklarken Rusya Savunma Bakanlığı "Ukrayna’da görevlerini gerçekleştirdikleri sırada 498 Rus askeri hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

RUSYA ÖLÜ SAYISINDAKİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Ukrayna, Rusyan’nın işgalinin ilk altı gününde yaklaşık 7 bin Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Ukrayna işgalinden ilk gününden bu yana sık sık ölü ve yaralı sayısını güncellerken Rusya ilk defa sessizliğini bozdu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov Rus ordusunun Ukrayna’daki operasyonları sırasında 498 Rus askerinin hayatını kaybettiğini, bin 597’sinin de yaralandığını aktardı.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde kaç asker öldü? Rusya ölü sayısındaki sessizliğini bozdu!

Konaşenkov "Lugansk Halk Cumhuriyeti Birlikleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle başarılı şekilde ilerleyişini sürdürüyor. Krasnıy Liman, Torskoye, Kamennaya, Varvarovka, Borovenki yerleşim birimleri üzerinde kontrol sağlandı. Donetsk Halk Cumhuriyeti birlikleri, Mariupol kenti çevresindeki kuşatmayı tamamladı ve Primorskoye, Priazovskoye, Şevçenko ve Beryanskoye yerleşim birimlerini kontrol altına aldı. Donetsk Halk Cumhuriyeti birlikleri, Mariupol kenti çevresindeki engellemeleri kaldırdılar. Rusya Silahlı Kuvvetleri, Popovo, Novgorovka, Novomihaylovka ve Lyubimovka yerleşim birimlerini kontrol altına aldı” dedi.

Rus Sözcü radikal grupların Ukraynalı sivil halkı siper olarak kullandığını iddia etti.

RUSYA: SİVİL HALKIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNLEM ALIYORUZ

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Konaşenkov Rus ordusunun Ukrayna işgaline dair bilgiler paylaştı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov 2 bin 870 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini ve 3 bin 700 kişinin yaralandığını açıkladı. Ukrayna’nın 54 komuta merkezi ve iletişim tesisi, 39 adet S-300, Buk M-1 ve Osa hava savunma sistemleri ve 52 radar istasyonunun vurulduğunu ifade etti.

Rusya karada 47 uçak, havada 13 uçak ve 47 insansız hava aracı vurulurken 484 tank ve zırhlı araç, 64 çoklu roketatar sistemi, 217 sahra topçusu ve havan topu, 336 özel teçhizat imha ettiğini açıkladı. Sözcü Ukrayna’daki sivil halkın güvenliğini sağlamak için önlemler aldıklarını söylerken radikal grupların yerleşim bölgelerine çok sayıda roketatar sistemi de dahil olmak üzere zırhlı araçlar ve topçu silahları yerleştirdiğini ifade etti. Konaşenkov ''Nazi Azov taburu, Mariupol’deki Azovstal fabrikasının üretim alanlarına gece saatlerinde patlayıcı döşedi. Radikaller içeride insanlar varken burayı havaya uçurmak istiyor. Kent sakinleri bundan habersiz şekilde burada çalışıyor'' dedi.

UKRAYNA'DAN '7.000 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ' AÇIKLAMASI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Rusya’nın açıklamalarından çok daha fazla Rus askerinin öldüğünü ifade etti. Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait 30 uçak, 31 helikopter, 211 tank, 862 zırhlı araç, 85 top ve 2 hafif sürat teknesini imha ettiği açıklandı. Rus güçlerin ayrıca 40 roketatar sistemi, 355 araç, 60 yakıt aracı, 9 hava savunma sistemi ve 3 İHA kaybettiği aktarılan açıklamada, bu rakamların düzenli olarak güncellediğini duyurdu.

Ukrayna tarafından yapılan açıklamaya göre Rus işgalinin 7.gününde 5 bin 840 Rus askeri öldürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...