Tgrt Haber

Ruslar, Zaporijya'da baltayı taşa vurdu! Tahliye kararı

05 May 2023 16:37 - Güncelleme : 05 May 2023 16:47
Ruslar, Zaporijya'da baltayı taşa vurdu! Tahliye kararı

Rusya, ilhak ettiği Zaporijya bölgesinde umduğunu bulamadı. Cephe hattına yakın 18 yerleşim yerindekiler için tahliye kararı alındı.

14 Şubat 2022 tarihinden bu yana hız kesmeden devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'nda, son dönemde ivme tersine dönmüş görünüyor. Ağır kayıplar vermeye başlayan Rusya​, daha önce ilhakını açıkladığı Zaporijya Bölgesi'nde tahliye​ kararı verdi.

ÖNCE ÇOCUKLAR, YAŞLILAR VE ENGELLİLER

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Rus yönetiminin sözde Zaporijya Bölge Valisi Yevgeniy Balitskiy, yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna​ ordusunun bölgeye yönelik topçu saldırılarını son dönemde artırdığını belirtti. Bu nedenle cephe hattına yakın 18 yerleşim yerindekilerin tahliye edileceğini kaydeden Balitskiy, öncelikle çocukların ve ailelerinin, yaşlıların, engellilerinin ve sağlık sorunları olanların tahliye edileceği bilgisini paylaştı.

"ZORUNLU BİR ÖNLEM"

Balitskiy, "Bunun, cephe hattı bölgelerinde yaşayanların güvenliğini sağlamak için zorunlu bir önlem olduğunu vurguluyorum. Kiev'deki suçlular sivil altyapıyı hedef alıyor, biz de onların savaş yöntemlerini dikkate alıyor ve buna uygun kararlar alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...