Tgrt Haber

Son dakika: Rusya'da askeri uçak binanın üzerine düştü

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ekim 2022 14:10 - Güncelleme : 23 Ekim 2022 15:47

Son dakika haberi: Rusya'da bir askeri uçak Irkutsk'ta iki katlı bir binanın üzerine düştü. Rus yetkililer kazada 2 pilotun öldüğünü duyururken sivil can kaybı yaşanmadı. Son bir haftada 2 uçağın düşmesi ise dikkat çekti.

Rusya'nın Ukrayna​'ya karşı açtığı savaşta 8 ay geride kalırken Rusya'nın Irkutsk bölgesinde Su-30 tipi bir savaş​ uçağı uçak test uçuşu gerçekleştirdiği sırada düştü. İrkutsk Valisi Igor Kobzev, askeri uçağın iki katlı bir binaya çarptığını açıkladı.

Acil Durumlar Bakanlığı, kazada iki pilotun öldüğünü, sivil can kaybı yaşanmadığını açıkladı. Rusya Soruşturma Komitesi, kazaya ilişkin soruşturma başlattı. 

1 HAFTADA 2 UÇAK DÜŞTÜ

Öte yandan Rusya'da son bir haftada iki uçağın düşmesi dikkat çekti. 6 gün önce de Su-34 tipi bir savaş uçağı Rusya'nın savaşta olduğu Ukrayna yakınlarındaki Yeysk şehrinin güneyinde bir apartmana çarpmıştı. Söz konusu kazada ise en az 15 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...