Tgrt Haber

Rusya'da bir suikast girişimi daha! Putin'e yakın isim telefonu açmasıyla ev havaya uçtu

06 Eylül 2023 08:54 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 11:48
Rusya'da bir suikast girişimi daha! Putin'e yakın isim telefonu açmasıyla ev havaya uçtu

Rus lider Vladimir Putin'in en yakın adamlarından biri olan istihbaratçı Tümgeneral Yuri Afanasyevsky, suikast girişimine uğradı. Kargoyla eve gelen cep telefonunu açan Afanasyevsky'nin evi havaya uçtu, 21 yaşındaki oğlu ve eşi de ağır yaralandı. Saldırıyı Ukrayna Gizli Servisi'nin yaptığı iddia edilirken olayla ilgili ismi açıklanmayan bir kadın gözaltına alındı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'e yakınlığıyla bilinen istihbaratçı Tümgeneral Yuri Afanasyevsky'e suikast​ girişiminde bulunuldu. Evine kargo gelen tümgeneral, paketi açınca bir telefon buldu. Çalan telefonu açmasıyla ev havaya uçtu. 

Ukrayna​ medyası, tümgeneralin baş, boyun ve karın bölgesine isabet eden şarapnel parçalarıyla ağır yaralandığını, yoğun bakımda tedavi gördüğünü yazdı. Afanasyevsky'nin eşi ve 21 yaşındaki oğlunun da olayda yaralandığı belirtildi.

Rusya, saldırının arkasında Ukrayna Gizli Servisi'nin olduğunu iddia etti.

Rusya'da bir suikast girişimi daha! Putin'e yakın isim telefonu açmasıyla ev havaya uçtu

BİR KADIN GÖZALTINDA

Rus medyası, tümgenerale içinde bomba düzeneği bulunan telefonu veren ve ismi açıklanmayan bir kadının şu anda gözaltında olduğunu, suçunu itiraf ettiğini yazdı. Rus müfettişler patlamanın ardından çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan suikaste uğrayan istihbaratçı Tümgeneral Yuri Afanasyevsky'nin geçtiğimiz yıl ilhak edilen Luhansk bölgesinde gümrük müdürlüğü yaptığı biliniyor.

Ayrıca üst düzey Rus yetkililere yönelik yapılan suikastler bir süredir Rusya'da devam ediyor. Temmuz ayında Rus donanmasında denizaltı komutanı olarak çalışan bir asker rutin olarak spor yaptığı Kremlin'in hemen yanında bulunan sahilde öldürüldü. İki gün içerisinde yakalanan saldırgan ise eski bir judocu çıktı.

Kaynak: Rudaw
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...