Tgrt Haber

Rusya'da facia! Kaçak huzurevinde yangın çıktı: 20 ölü var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
24 Aralık 2022 09:03 - Güncelleme : 24 Aralık 2022 09:31

Rusya'nın Kemerova kentindeki özel bir huzurevinde yangın çıktı. Gece saatlerinde başlayan yangın 2 katlı binayı küle çevirirken, feci olayda 20 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya​'nın Sibirya bölgesinde bulunan Kemerovo kentinde akşam saatlerinde korkunç bir olay meydana geldi. 2 katlı bir binada bulunan özel huzurevinde çıkan yangın​ faciaya yol açtı. Bina adeta küle dönerken, olayda onlarca kişi yaşamını yitirdi.

Rus TASS haber ajansının haberine göre; Kemerovo’daki bir huzurevinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na bağlı yangın söndürme ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede büyürken, alevlere 80'den fazla personel ve 28 araçla müdahale edildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre huzurevindeki 20 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı, 4 kişi ise kurtarıldı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.

KAÇAK OLARAK İŞLETİLMİŞ

Kemerovo Bölge Savcılığı yangınla ilgili soruşturma başlatırken, iki katlı binanın zemin katında dükkanların bulunduğu, 180 metrekarelik bir alana sahip olan üst katta ise yaşlıların kaldığı belirtildi. Huzurevinin kaçak olarak işletildiği, daha önce itfaiye ekiplerinin binaya inceleme yapmak için gittiği, ancak özel mülk olduğu gerekçesiyle binaya denetim için kimsenin giremediği öğrenildi.

Kaynak: İHA / AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...