Tgrt Haber

Rusya'da Putin'e karşı barışçıl ve dişli rakip!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Euronews
21 Aralık 2023 17:16 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 17:20
Rusya'da Putin'e karşı barışçıl ve dişli rakip!

Rusya'da 2024 yılının mart ayında gerçekleşecek devlet başkanlığı seçimlerinde Rus lider Vladimir Putin'e rakip çıktı. Kendisini 'barışa' adamış bir kadın siyasetçi olarak tanımlayan Ekaterina Dountsova, başkanlığa resmen aday oldu. Dountsova, Seçim Komisyonu tarafından da onay aldı.

Rusya​'da önümüzdeki yıl mart ayında gerçekleşecek başkanlık seçimleri için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'e karşı dişli bir rakip ortaya çıktı. Kendisini "barışa" adamış bir kadın siyasetçi olarak tanımlayan Ekaterina Dountsova resmen aday oldu.

Gerekli belgeleri Seçim Komisyonu'na sunan bağımsız adayın kaydı onaylandı. Dountsova'nın meclisteki bir partiden aday olmaması nedeniyle seçimlere en az 45 gün kalana kadar 300 bin destek imzası toplaması gerekiyor.

Rusya'da Putin'e karşı barışçıl ve dişli rakip!

''BARIŞ VE DEMOKRATİK SEÇİMLERDEN YANAYIZ''

Geçen kasımda 10 binden fazla imza topladığını duyuran 40 yaşındaki bağımsız aday, "her zaman yüzde 50 yüzde 50 şans" olduğunu söyledi.

Başvurusunun ardından yayınladığı mesajında ise "Biz hiçbir şeye karşı değiliz, barış ve demokratik süreçlerden yanayız" diyen kadın politikacı, Rusya'nın Ukrayna​'ya saldırısının başlamasından neredeyse iki yıl sonra, ülkesinin "hak ve özgürlüklerden, sevgi ve barıştan, güzel bir gelecekten uzaklaştığını" söyledi.

Euronews'in haberine göre, eski gazeteci ve bölgesel milletvekili, insanların bir "alternatif" istediğini ve seçim sürecine olan "güvenlerini yeniden kazanmak" istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Euronews
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...