Tgrt Haber

Rusya’da kısmi seferberlik karşıtı protestolar sürüyor! Gösterici kendisine tokat atan polise kafa attı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Eylül 2022 07:38 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 07:51
Rusya’da kısmi seferberlik karşıtı protestolar sürüyor! Gösterici kendisine tokat atan polise kafa attı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in kısmi seferberlik kararı ülke genelinde protesto gösterilerine sahne oldu. Dağıstan’da seferberlik kararını protesto eden gösterici kendisine tokat atan polise kafa atarak karşılık verdi.

21 Eylül tarihinde kameraların karşısına geçerek ‘kısmi seferberlik’ kararı veren Rusya​ Devlet Başkanı Putin’e yönelik protestolar gün geçtikçe şiddetleniyor. Rusya'ya bağlı Dağıstan​ Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale​, Yakutistan, İrkutsk, Reftinsky ve Arhangelsk’de eşlerini ve çocuklarını askere göndermek istemeyen kadınlar sokağa indi. ‘Çocuklarımızı neden götürüyorsunuz’ diyerek bağıran kadınlar ‘Kime saldırıldı, Rusya’ya mı saldırıldı? Ukrayna’ya saldıran bizdik.Rusya savaşı durdur’ ifadelerini kullandı.

POLİSİN TOKATINA CEVABI KAFA ATARAK VERDİ

Söz konusu eylemlerde zaman zaman göstericiler ile polis arasında tansiyon yükseldi. Rus polisi göstericilere copla müdahale ederken yaşanan olayda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir gösterici kendisine tokat atan polise kafa atarak cevap verdi.

EN AZ 300 DAĞISTANLI ASKER ÖLDÜ

Dağıstan’dan Ukrayna’ya şimdiden binlerce askerin götürüldüğüne inanılırken Dağıstan'ın savaşta diğer Rus bölgelerinden daha fazla kayıp verdiği tahmin ediliyor. Bu ayın başlarında yapılan bir analize göre, Ukrayna’da Rusya saflarında savaşan en az 300 Dağıstanlı askerin öldüğüne inanılıyor.

PROTESTOLARDA GÖZALTI SAYISI BİNLERİ AŞTI

Rusya merkezli insan hakları ve medya projesi OVD-Info, Putin’in kısmi seferberlik kararı sonrası ülkenin dört bir yanında başlayan gösterilerde bugüne kadar 2 bin 247 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...