Tgrt Haber

Putin'in akıl hocasını öldürmek isterlerken kızı hayatını kaybetti

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ağustos 2022 12:49 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 16:14
Dugin ve kızı, Rusya Federasyonunun savunuyordu.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını savunan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in akıl hocası siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’e suikast düzenlendi. Ancak son anda baba kız arabaları değiştirdi. Aracındaki patlayıcının infilak etmesi sonucu Dugin’in kızı hayatını kaybetti.

Dugin ve kızı, Rusya Federasyonunun savunuyordu.

Rusya’nın tanınmış siyaset uzmanlarından olan ve Putin'e akıl hocalığı yaptığı bilinen Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin​'e suikast​ düzenlendi. Ancak baba kızın son anda arabaları değiştirdiği ortaya çıktı. Rusya’nın başkenti Moskova​'nın Odintsova bölgesinde, Rusya​'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını savunan Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in 30 yaşındaki kızı Darya Dugina​ aracının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Aracın Dugina’nın babası Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’e ait olduğu ve asıl hedefin Dugin olduğu tahmin ediliyor.  Kızıyla birlikte bir organizasyon dönen Dugin'in, son anda kızıyla araçlarını değiştirdikleri ve bu sayede suikasttan kurtulduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

RUSYA FEDERASYONUNU SAVUNUYORDU

Alexander Dugin, Rusça konuşulan bölgeler de dahil olmak üzere bazı bölgelerin Rusya Federasyonu altında birleştirilmesini savunduğu kızı Darya Dugina ise babasının fikirlerini desteklediği ve Rusya'nın Ukrayna saldırılarını destek verdiği biliniyor.

UKRAYNA’DAN SUİKAST İDDİALARINA AÇIKLAMA: RUSYA DEĞİLİZ 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızının ölümüyle ilgili, "Biz Rusya gibi kriminal devlet değiliz." dedi. Podolyak, Ukrayna merkezli ICTV kanalına bağlanarak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kanalın sunucusu, Podolyak'a, "Dün Moskova'da meydana gelen terör olayında Rus ideoloğu Dugin’in kızının ölümüyle ve Rusların gerilimi artırmaya yönelik çabaları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Podolyak, şöyle cevap verdi:  "Ukrayna'nın bununla hiçbir ilgisi olmadığını vurgulamak istiyorum. Muhtemelen ülkede askere alma uygulamasını yaygınlaştırmak istiyorlar. Onlar şunu anlamıyorlar; Biz Rusya gibi kriminal bir devlet değiliz." 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...