Tgrt Haber

Yaptırım savaşı kızıştı! Rusya'dan 25 ABD vatandaşına yaptırım: Ünlü oyuncular da listede

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Eylül 2022 23:04 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 23:40
Yaptırım savaşı kızıştı! Rusya'dan 25 ABD vatandaşına yaptırım: Ünlü oyuncular da listede

Ukrayna’yı işgal girişimi ile Avrupa ülkeleri ve ABD’nin yaptırım kararlarına Rusya’dan misilleme gelmeye devam ediyor. Rusya, ABD’nin son yaptırımlarına karşı ünlü oyuncu Sean Penn ve Ben Stiller'ın da bulunduğu 25 ABD vatandaşını daha yaptırım uyguladı.

Vladimir Putin’in 24 şubat sabahı verdiği emirle Rus ordusunu Ukrayna’yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. 6 ayın geride kaldığı savaşta Rus ordusu Kiev’i alamayınca Ukrayna’nın doğusuna doğru harekete geçmişti. Ukrayna’nın büyük bir direniş gösterdiği savaşta Rusya​ birkaç gündür savunma pozisyonuna geçti.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Zelenski'nin emri ile Herson​ yönüne doğru başlayan taarruz savaşta rolleri değiştirdi. Savunma pozisyonuna geçen Rusya’dan yapılan açıklamada, Ukrayna​'nın karşı saldırısının kanlı bir başarısızlık olduğu aktarıldı.

Ukrayna’da bunlar yaşanırken Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD’nin Rusya’ya karşı uyguladığı sert yaptırımlar devam ediyor. Rusya​ ile ABD arasında yaşanan diplomatik gerilimler nedeniyle 2 ülke arasında yaptırım savaşları yaşanırken, Ukrayna​'daki savaşın ardından ülkeler arasındaki yaptırımlar zirveye ulaştı.

RUSYA​ ABD ARASINDA YAPTIRIM SAVAŞLARI

Rusya​ Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, 25 ABD vatandaşının daha yaptırım listesine dahil edildiğini duyurarak, "ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından sürekli olarak genişletilen Ruslara yönelik kişisel yaptırımlara cevaben ABD kongre üyeleri haricindeki gruba, üst düzey yetkililere, iş ve uzman gruplara ve kültür temsilcilerinden oluşan 25 kişinin Rusya​ Federasyonu topraklarını girişi kalıcı olarak kısıtlanmıştır" denildi.

YAPTIRIM LİSTESİNDE ABD’Lİ İKİ OYUNCU DA VAR

Rusya​'nın yayınladığı 25 kişilik listede ABD'li ünlü oyuncular Sean Penn ve Ben Stiller'ın yanı sıra ABD parlamentosundan Cumhuriyetçi ve Demokratlar grubundan senatörler de yer aldı. Açıklamanın sonunda ise, "Rus düşmanı bir yol izlemeye devam eden, ikili ilişkileri yok eden ve Rusya​ ile ABD arasındaki gerilimi tırmandıran ABD makamlarının düşmanca eylemleri kararlılıkla reddedilmeye devam edilecek" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Rusya​'nın 25 ABD vatandaşını daha yaptırım listesine dahil etmesiyle birlikte Rus kara listesine alınan ABD'li kişi sayısı bin 73'e ulaştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...