Tgrt Haber

Rusya'dan ABD ile ilgili çok sert açıklama: Suçlamalara alıştık

09 Kasım 2022 13:10 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 14:25
Rusya'dan ABD ile ilgili çok sert açıklama: Suçlamalara alıştık

Ukrayna'ya saldırılarını sürdüren Rusya'dan 'seçime müdahale' iddiaları sonrası ABD'ye sert cevap geldi. Kremlin, 'Rusya ile ABD ilişkileri kötü ve kötü olmaya devam edecek.' dedi.

Son dakika haberi: Ukrayna'ya saldırılarını sürdüren Rusya​'dan ABD​'ye yine sert tepki geldi. Kremlin​'den, ABD seçimlerine müdahale iddiası ile ilgili sert açıklama geldi.

DİYALOG İÇİN ÇOK ERKEN

Kremlin'in açıklamaları şöyle:

Rusya ile ABD ilişkileri kötü ve kötü olmaya devam edecek. ABD ile Yeni Start Anlaşması'nın uzatılması konusunda diyalog için çok erken. ABD seçimlerine müdahale suçlamalarını duymaya alıştık.

MOSKOVA DA İDDİALARI REDDEDİYORDU

Rus paralı asker şirketi Wagner'ın kurucusu oligark Yevgeniy Prigojin​, Rusya'nın ABD seçimlerie müdahale ettiğini itiraf etmişti. 'Putin'in şefi' olarak da bilinen Prigojin, tehditlerini de sıralamıştı.

Prigozhin ile birlikte 12 Rus vatandaşı ve 3 Rus şirketi 2016'daki ABD seçimlerine müdahale etmekle suçlanıyordu. Moskova bu iddiaları yıllardır reddediyordu.

Rus iş insanı ABD'nin yanı sıra Avrupa ülkelerinin de yaptırım listesinde bulunuyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...