Tgrt Haber

Rusya'dan ABD'nin yaptırım kararına cevap

23 Şubat 2022 16:48 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 18:35
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın ayrılıkçı bölgeleri tanımasının ardından yaptırımların ilk aşamasını açıklamıştı.

Son dakika... ABD'nin yaptırım kararının ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "ABD tarafının hissedeceği şekilde ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın ayrılıkçı bölgeleri tanımasının ardından yaptırımların ilk aşamasını açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Dontsk ve Luhanks'ın bağımsızlığını tanımasının ardından Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararlarını duyurdu. Biden'ın yaptırım kararlarının ardından Rusya'dan cevap geldi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin aldığı karara karşılık verileceğini duyurdu, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yıllar boyunca ekonomimizin gelişmesini engellemek için gösterilen beyhude çabalara rağmen ABD refleks olarak yeniden kendi çıkarları için etkisiz ve verimsiz yöntemlere başvuruyor. Rusya, tüm yaptırım maliyetleriyle birlikte kendisine verilen zararı en aza indirebileceğini kanıtladı. Kaldı ki yaptırım baskısı, çıkarlarımızı sağlam bir şekilde savunma kararlılığımızı etkileyemez.''

RUSYA DİPLOMASİYE HALA AÇIK

Açıklamada Rusya'nın hala diplomasiye açık olduğu ve ABD'ye karşılık verileceği belirtilerek, “Karşılıklı saygı, eşitlik ve birbirimizin çıkarlarının gözetilmesi ilkelerine dayalı olarak diplomasiye açığız. Hiç şüphe olmasın ki, yaptırımlara paralel olmasa da ABD tarafının hissedeceği şekilde ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek" ifadeleri kullanıldı.

ABD'NİN YAPTIRIM KARARLARI

Rusya'ya yönelik yaptırımların ilk bölümünü duyuran Biden, "Rusya'nın iki büyük finans kuruluşu VEB ve askeri bankalarına yaptırım uyguluyoruz. Rusya'nın dış borçlarına da geniş yaptırımlar getiriyoruz. Bu da Rus hükümetinin Batılı finans kuruluşlarından artık para kazanamayacağı anlamına geliyor. Rusya artık ne Avrupa'da ne de ABD'de piyasadan borç ticaret yapamayacak." ifadesini kullandı.

Bugünden itibaren Putin'e yakın kişilere ve Putin'in aile üyelerine de yaptırım getireceklerini kaydeden Biden, "Bu kişiler, Kremlin'in politikalarının yolsuzlukla elde ettiği kazançlara ortaklar, bu nedenle bedeli de paylaşmalılar." dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...