Tgrt Haber

Rusya'dan ABD'ye hodri meydan: Patriotlarınızı yüzde 100 yok edeceğiz

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Aralık 2022 13:48 - Güncelleme : 25 Aralık 2022 15:22
Rusya'dan ABD'ye hodri meydan: Patriotlarınızı yüzde 100 yok edeceğiz

Rusya lideri Putin, ABD'nin Ukrayna'ya vermeyi planladığı Patriot hava savunma sistemlerinin Rus ordusu tarafından yok edileceğinden yüzde 100 emin olduklarını açıkladı.

Katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna​'ya Patriothava sistemi vermeye hazırlanan ABD​'ye meydan okudu. Ukrayna ile yaşanan savaşa ilişkin yaptığı açıklamada Batı'yı ima ederek "böl ve yönet" stratejisi ile Rusya üzerinde planlar kurduklarını dile getirdi. Batı'nın Rusya'yı parçalama hedefinde olduğunu vurgulayan Putin, amacının Rus halkını birleştirmek olduğunu belirterek ulusal çıkarlarını koruduklarını savundu."

DONBASS VE KIRIM AÇIKLAMASI

Ukrayna ile müzakere masasının dağılmasını Ukrayna'ya bağlayan Rus lider, "Bu süreçte taraflarla kabul edilebilir konular üzerine müzakerelere hazırız. Müzakereleri reddeden biz değildik. Bu onların işi. Ama ne yazık ki karşı taraf farklı kurgular içindeydi. Sert askeri eylemlerde bulundular. Öyle ya da böyle ayağa kalkmamız gerekiyordu. Donbass bölgesinde ve Kırım'daki insanların seçimlerini savunmak zorundaydık. Her şey bununla başladı" dedi.

ABD'YE MEYDAN OKUDU

Putin ayrıca, ABD'nin Ukrayna'ya gönderme kararı aldığı Patriot hava savunma sistemlerinin kendileri için meşru hedef olacağını da söyledi. "Yüzde 100 vuracağız. Patriotlar oldukça eski sistemler" diyen Putin, Rus S-300 hava savunma sistemlerinin dahi Patriotlardan daha iyi olduğunu savundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...