Tgrt Haber

Rusya'dan ABD'ye işgal cevabı: Koordineli enformasyon saldırısı var

11 Şubat 2022 23:58
ABD, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceğini savunup vatandaşlarına ülkeyi kısa sürede terk etmeleri çağrısını yaptı.

ABD tarafından ortaya atılan Ukrayna'nın işgali iddialarına Rusya'dan yalanlama geldi. Söz konusu iddialara cevap veren Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batılı yetkililerin gerilimi tırmandırmak için kumpas kurup koordineli enformasyon saldırısı düzenlediğini savundu.

ABD, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceğini savunup vatandaşlarına ülkeyi kısa sürede terk etmeleri çağrısını yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafından öne sürülen işgal iddialarına cevap verdi. Batılıların gerilimi artırmak için kasıtlı olarak yanlış bilgi paylaşıldığını savunan Rus Dışişleri, yaşananları "koordineli bir enformasyon saldırısı" olarak nitelendirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Batı medyasında yer alan Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal edeceği ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, "Rusya Federasyonu'nun güvenlik garantileri konusundaki haklı taleplerini itibarsızlaştırmak için Moskova'ya karşı koordineli bir enformasyon saldırısı gerçekleşiyor. Batı ülkeleri ve Batı medyası, Ukrayna çevresindeki yapay gerilimi tırmandırmak için kumpas başlattı."

PUTIN-BIDEN ZİRVESİ

Öte yandan Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 12 Şubat akşamı için telefon görüşmesinin planlandığını açıkladı.

ABD'DEN 'İŞGAL GELECEK HAFTA BAŞLAYACAK' İDDİASI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Çin Olimpiyatları bitmeden Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlayabileceğini duyurdu. Sullivan, Rusların Ukrayna'ya önce hava ve füze saldırıları yapıp daha sonra kara operasyonuyla işgali sürdürmesini beklediklerini söyledi.

İngiliz yayın organı Sky News ise Amerikalı diplomatlara dayandırdığı haberinde, Rusya'nın önümüzdeki hafta Ukrayna'yı işgal etmeye başlayacağını paylaştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...