Tgrt Haber

Rusya'dan ABD'ye karşı bir hamle daha

06 Ekim 2016 00:03
Rusya'dan ABD'ye karşı bir hamle daha

Rusya, ABD ile bilimsel araştırmalar ile nükleer ve enerji sektörlerinin geliştirilmesi konularında işbirliğini öngören anlaşmayı askıya aldı.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) ile ABD Enerji Bakanlığı arasında işbirliğine yönelik anlaşmayı askıya alan kararnameyi imzaladı.

6 Eylül 2013'te imzalanan anlaşmanın, ABD'nin bu alandaki çalışmaları durdurmasından dolayı askıya alındığı belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında ABD'nin gerçekleştirdiği eylemlerin işbirliğini doğrudan etkilediği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Rusya'ya yönelik yaptırımlar çerçevesinde ABD'nin gerçekleştirdiği eylemler, anlaşmada öngörülen işbirliğini doğrudan etkiledi. Nisan 2014'te Rosatom, ABD Enerji Bakanlığı'nın Moskova'daki ABD Büyükelçiliği bünyesinde bulunan ofisinden Ukrayna'daki olaylar nedeniyle nükleer enerji alanındaki işbirliğinin durdurulduğunu bildiren bir yazı aldı. ABD'nin bu adımı, anlaşmanın koşullarını somut biçimde ihlal ediyor.”

Açıklamanın sonunda ABD ile ilişkilerin genel çerçevesine bağlı olarak anlaşmanın yeniden uygulamaya konabileceğinin de altı çizildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...