Tgrt Haber

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan ABD'ye: Kendi ürettikleri haberlere şaşırıyorlar

04 Şubat 2022 15:12 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 15:21
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan ABD'ye: Kendi ürettikleri haberlere şaşırıyorlar

ABD tarafından Ukrayna'ya yönelik propaganda amaçlı saldırı videoları hazırlanabileceği açıklaması sonrası Rusya'dan sert cevap geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD'ye, 'kendi ürettikleri haberlere şaşırıyorlar' dedi.

Rusya-Ukrayna gerilimi sürerken ABD ve Avrupa’dan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile meseleyi ele almak üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Görüşmede Blinken Ukrayna'nın daha fazla işgal edilmesinin Rusya için hızlı ve ağır sonuçları olacağını ifade etmişti. Rusya’nın Ukrayna konusunda attığı her adımı yakından takip eden ABD’den yeni bir açıklama geldi.

'SAHTE VİDEOLAR'

ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jonathan Finer tarafından, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik propaganda amaçlı saldırı videoları hazırlayabileceği yönünde uyarı yapıldı.

Rusya’dan video suçlamalarına sert cevap geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batılı meslektaşlarımızın çağdaş koşullarda neden şaşırdıklarını merak eden sadece ben değilim. Sebepli veya sebepsiz, çoğunlukla sebepsiz kendi ürettikleri haberlere şaşırıyorlar. İnternetten baktım. Ukrayna birliklerinin Donbass'a saldırısıyla ilgili sahte videolar hazırlanıyormuş. Bu tür haberler, her geçen gün daha da artıyor" diyerek iddiaları net bir dille yalanladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...