Tgrt Haber

Rusya'dan ABD'ye tehdit gibi uyarı

08 Ekim 2016 06:52
Rusya'dan ABD'ye tehdit gibi uyarı

ABD medyasının “Esad’a karşı askerî seçenek masada” haberine Rus Savunma Bakanı cevap verdi: S-300 ve S-400’lerimiz sizin için sürpriz yapabilir

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD’yi açık şekilde tehdit etti. Medyada yer alan “ABD’nin Suriye’de rejim güçlerine karşı askerî operasyon yapabileceği” yönündeki haberleri üzerine Konaşenkov, “Suriye’de kurulu koordinasyon merkezindeki Rus subayların çoğu sahada görev yapıyor. Bu sebeple Suriye hükûmeti kontrolündeki bölgelere yapılacak hava veya füze saldırısı, Rus askerleri için açık bir tehdit oluşturur. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyr ez-Zor şehrinde ordu birliklerini bombalamasının ardından, Rus askerlerine karşı muhtemel hataları önlemek için bütün tedbirleri aldık” dedi. 

“İYİ HESAP YAPIN”
Amerikalı mevkidaşlarına bu tür planları hayata geçirmeden önce muhtemel sonuçlarını iyi hesap etmelerini tavsiye eden Konaşenkov “Amerikalı stratejistlere hatırlatmak isterim ki S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerinin etki alanı, tanımlanamayan nesneler için sürpriz oluşturabilir. Sistemin, roketin menşeini belirlemek için vakti olmayacaktır” ifadelerini kullandı. Kurban Bayramı sonrası ABD, terör örgütü DAEŞ ile çatışan Suriye rejimini yanlışlıkla vurduğunu açıklamış ancak Rusya bu açıklamayı inandırıcı bulmamıştı. 80’e yakın rejim askerinin ölümünün ardından ABD ile Rusya arasındaki gerilim artmış ve Suriye’de uygulanan ateşkes sona ermişti. Bunun ardından ABD medyası “Esad rejimine karşı askerî müdahalenin de bulunduğu bazı seçenekler masada” şeklinde haber yapmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...