Tgrt Haber

Michael McFaul’un Rusya’ya girişi yasaklandı

12 Kasım 2016 16:23
Michael McFaul’un Rusya’ya girişi yasaklandı

ABD ve Rusya arasında yeni bir gerginlik meydana geldi. ABD’nin eski emekli Rus Büyükelçisi Michael McFaul’un Rusya’ya girişi yasaklandı.

ABD'de seçimlerin sona ermesiyle birlikte Başkan seçilen Trump ile Putin arasındaki yakınlaşma yerini yeni bir gerginliğe bıracak gibi duruyor... Rusya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD’nin eski Rus Büyükelçisi Michael McFaul’un Rusya’ya girişi yasaklandı.

ABD İLE RUSYA ARASINDA YENİ BİR GERGİNLİK

Rusya’nın bu kararı ABD’nin bazı Rus yetkililerin ABD’ye girişini yasaklamasına misilleme olarak aldığı kaydedildi. McFaul ise, Rusya’ya vize başvurusunda bulunduğu sırada yasaktan haberdar olduğunu kaydederek, “Rusya’da onlarca arkadaşım var. Bu tür yaptırımların arkadaşlarımla iletişimi zorlaştırmasından dolayı üzgünüm” dedi.

Eski büyükelçi, Kremlin’in yaptırım listesinde olduğunu bildiğini aktardı. McFaul, 2012-2014 yılları arasında ABD’nin Moskova büyükelçiliği görevini yürütmüştü. 
 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...