Tgrt Haber

Rusya'dan açıklama: Savaşacağız!

28 Şubat 2018 14:13
Rusya'dan açıklama: Savaşacağız!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Suriye Ordusu'nu desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

Rus Tass Haber Ajansı'ndan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un son dakika açıklamaları geldi... Lavrov açıklamasında, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin teröristleri 'iyi' ve 'kötü' olarak ayırmasının kabul edilemez olduğunu, Rusya'nın bu 'çifte standart' uygulamasına karşı 'savaşacağını' belirtti.

Lavrov; "BM İnsan Hakları Konseyi'nin bazı üyeleri, ifade özgürlüğü bahanesiyle uluslararası terörizmi her haliyle kınamaya hazır değil. Özellikle amaçlarına ve finans kaynaklarına bağlı olarak teröristleri 'iyiler' ve 'kötüler' diye ayırmanın kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Rusya, Suriye ordusuna terörle mücadelede destek vermeye devam ederken bu kirli çifte standart uygulamasıyla mücadelesini de sürdürüyor." ifadelerini kullandı.
 
Diğer yandan da Lavrov'un rejimi 'barışçıl' gösteren açıklamalarının aksine, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölgede çatışmaların bugün de sürdüğünü ve Esed destekçilerinin bölgede alan kazanmaya devam ettiğini belirtti.
 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul edilen bir aylık ateşkes dün uygulanmaya başlayacaktı ancak rejim saldırıları nedeniyle hiç kimse Doğu Guta'dan çıkamadı.
 
Rusya lideri Putin, sabah saat 09.00 ila öğle 14.00 arasında silahların susacağını açıklamıştı.
 
ABD'YE SUÇLAMA
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile müttefiklerini, 'Şam'ın silah olarak zehirli gazlar kullanıldığına ilişkin asılsız iddiaları Suriye karşıtı siyasal mühendislik aracı olarak kullanmakla' itham etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...