Tgrt Haber

Rusya'dan 'B planı' çıkışı!

25 Şubat 2016 10:19
Rusya'dan 'B planı' çıkışı!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye'deki ateşkes planının alternatifi olabilecek başka planlar konusunda görüşmeler yapmadıklarını söyledi.

Valday Kulübü'nün düzenlediği bir konferansta konuşan Bogdanov da, "ABD'nin de aralarında olduğu bazı Batılı partnerlerimizin, ortada bir 'B planı'nın olduğunu söylemeleri bizi endişelendiriyor. Biz bu plana dair ne bir şey biliyoruz ne de böyle alternatif planlar hakkında görüşmeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 
'HAKİKAT ANINA YANİ ATEŞKESE CİDDİ ANLAMDA YAKLAŞTIK'
Bogdanov şu vurguyu yaptı: "Nitekim şu anda (Suriye'de) hakikat anına, yani ateşkese ciddi anlamda yaklaştık. O nedenle yapılması gereken, üzerinde anlaşmaya varılan ateşkesin hayata geçmesine odaklanmak." Daha önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesin işe yaramaması halinde Suriye'nin bölüneceği bir 'B planına' geçilebileceğini söylemişti.
Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan ise "Ülkemizin toprak bütünlüğünü korumaya kararlıyız" açıklaması gelmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...