Tgrt Haber

Kremlin’den yaptırımlara sert tepki: Gerekli cevap verilecek

28 Şubat 2022 13:39 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 17:05
Rusya AB'den gelen yaptırımları değerlendirmek için ekonomi kurmaylarını toplayacak.

Avrupa Birliği başta olmak üzere Rusya'ya karşı alınan ekonomik yaptırım kararlarına Kremlin'den açıklama geldi. Açıklamada Putin'in Batı'dan gelen yaptırımların oluşturduğu ekonomik durumu ekonomi kurmayları ile görüşeceği belirtildi.

Rusya AB'den gelen yaptırımları değerlendirmek için ekonomi kurmaylarını toplayacak.

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken Rus borsası Avrupa Birliği'nden gelen ekonomik yaptırım paketi sonrası çöküş yaşadı. Rus rublesi, dolar karşısında yüzde 40 değer kaybederken Moskova borsası Türkiye saatine göre 15.00'e kadar işlemleri durdurdu. Rus Merkez Bankası yaptırımların etkisini azaltmak amacıyla bugün politika faizini 10,50 puan artırak yüzde 20 seviyesine çıkardı. 

Rusya Avrupa Birliği'nde gelen ekonomik yaptırımlara ilişkin Kremlin'den açıklama geldi. Yetkililer, "Batı ülkelerinin yaptırımlarına cevaplar, uygunluk ve çıkarlarımızın göz önünde bulundurulmasıyla oluşturulacak. Putin, Batı'nın yaptırım kararlarından sonra ülkede oluşan ekonomik durumu, bugün ekonomi kurmaylarıyla görüşecek" ifadelerini kullandı.

PUTİN'DEN EKONOMİK YAPTIRIMLARA 'NÜKLEER GÜÇ' CEVABI 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile toplantı yaptı. Putin AB başta olamk üzere Rusya'ya yöenlik alınan ekonmik yaptırımları dostça olmayan eylemler olara nitelendirken ''Ekonomik alanda gayrimeşru yaptırımları kastediyorum. NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de ülkemize karşı saldırgan açıklamalar yapıyor. Bu yüzden Genelkurmay Başkanı’na ve Savunma Bakanı’na Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emrediyorum'' sözlerine yer vermişti. 

Rusya Merkez Bankası bugün saat 16:00’da toplantı yapacak.

 

 

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...