Tgrt Haber

Rusya'dan Batı'ya Yars füzesi tehdidi: Aktif hale getirme emri verdi

15 Aralık 2022 15:03 - Güncelleme : 16 Aralık 2022 10:45
Rusya'dan Batı'ya Yars füzesi tehdidi: Aktif hale getirme emri verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son günlerde nükleer silah kullanma üzerine konuşmalar gerçekleştirdi, hamlesini de yaptı. Putin, Hiroşima'yı vuran nükleer füzelerden 12 kat daha büyük olan Yars füzesini aktif hale getirilmesi için emir verdi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle beraber başlayan Ukrayna​'nın işgal girişiminde Rus ordusu elle tutulur bir kazanım elde edemedi. Kremlin yönetiminin cephede istediği sonuçları alamamasının ardından Putin, yeniden nükleer kozunu ortaya çıkardı. Son zamanlarda nükleer üzerine açıklamalarıyla dikkat çeken Rus lider, ABD ve ingiltere'yi vurabilecek devasa kapasitedeli Yars füzelerini aktif hale getirme emri verdi.

Nükleer savaşa hazırlanıyormuş gibi görünen Rusya​, Batı'ya Yars füzesiyle gözdağı verdi. Geçtiğimiz gün yayımlanan görüntülerde, Moskova'nın güneybatısındaki Kaluga bölgesindeki Kozelsk askeri yerleşkesindeki bir siloya Rus Yars roketinin yerleştirildiği görüldü.

Rusya'dan Batı'ya Yars füzesi tehdidi: Aktif hale getirme emri verdi

HİROŞİMA'YA ATILANDAN 12 KAT DAHA BÜYÜK

Öte yandan Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda ise Yars'ın "Hiroşima'yı yok eden bombadan 12 kat daha büyük" bir kapasiteye sahip olduğunu yazdı. Rus askeri yetkililerden Vadim Vyazovsky, "Yeni stratejik silahların kullanıma sunulmasıyla vatanımız rahatça uyuyabilecek" dedi.

Diğer bir taraftan ise Putin ve bazı Rus yetkililer, Rusya​'nın varlığına tehdit oluşturacak bir saldırı dışında nükleer silah​ kullanmayacaklarını savunuyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...