Tgrt Haber

Rusya'dan çoklu füze saldırısı, hava alarmı verildi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Qha ajans
05 Aralık 2022 17:11 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 17:26
Rusya'dan çoklu füze saldırısı, hava alarmı verildi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik çoklu füze saldırısı düzenledi. Saldırı sırasında Ukrayna’nın genelinde hava alarmı verildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. Karada başarısız olan ve Ukrayna​ ile müzakerelere hazır olduğunu iddia eden Rusya​, çoklu füze saldırısı​ düzenledi. Rus ordusu, bugün öğleden sonra Ukrayna’ya füze atmaya başlarken Ukrayna’nın genelinde hava alarmı verildi. Ukrayna’nın güney ve doğu kesimlerine çekilen Ukrayna, son zamanlarda pek çok yerde kontrolü kaybediyor. Son olarak Herson’dan çekilmişti. 

SALDIRI DALGASI BAŞLATTI

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Yuriy İgnat, Rusya’nın Hazar ve Karadeniz bölgesinden füzeleri fırlattığını belirterek, “İlk saldırı dalgası gerçekleşti. Hava savunmamızın işini zorlaştırmak için birkaç saldırı dalgası düzenleyebilirler” dedi. 

Öte yandan Poltava, Mıkolayiv, Odesa, Vinnıtsa, Çernivtsi, Harkiv, Dnipro  ve Zaporijjya bölgelerinde patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. Yerel yönetimler bölgelerde hava savunma sistemlerinin çalıştığını aktararak insanları sığınaklarda kalmaya davet etti. 

 

 

Kaynak: Qha ajans
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...