Rusya'dan ihanet! Ukrayna'nın verdiği Beyaz Kuğular ile bombaladığı ortaya çıktı
Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra öne çıkan silahsızlanma kampanyası ile Kiev’in Rusya’ya verdiği uçaklar, bugün ülkeyi cehenneme çeviriyor. Rusya, şimdiye kadar üretilmiş en güçlü bombardıman uçağı olan Beyaz Kuğu olarak adlandırılan Tu-160’lar ile Ukrayna’yı vuruyor.
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken ilginç bir detay ortaya çıktı. Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından ortaya atılan silahsızlanma kampanyasında Ukrayna, Rusya’ya doğal gaz borçları karşılığından Beyaz Kuğu olarak adlandırılan Tu-160’larını verdi. Geçen bunca zamandan sonra dünyanın en ağır ve en hızlı süpersonik bombardıman uçağı olan Tu-160’lar Ukrayna’ya saldırı, yıkım ve ölüm olarak gerdi döndü. Tu-160’lar Dünya'nın 20 km (12,4 mil) yukarısına kadar uçabilir ve 45 ton bomba veya bir düzine Kh-55 nükleer füze taşıyabilir. Rusya Tu-160’lar ile son yıllarda, ABD ve Kanada hava sahasını ihlal etmek için Kuzey Kutbu üzerinden uçtu, Venezuela'ya indi ve Suriye'ye seyir füzeleri fırlattı.
KİEV’İ CEHENNEME ÇEVİRDİLER
Rusya, bir zamanlar daha fazla uçağa sahip olan Ukrayna'ya yönelik saldırılarda Tu-160 stratejik bombardıman uçağını kullanması dikkatlerden kaçmadı. Geçen Mart ayından beri Beyaz Kuğular Ukrayna'yı cehenneme çevirdi. Rusya'nın Beyaz Kuğularının ve yüzlerce füzenin yarısı bir zamanlar Kiev'e aitti.
OBAMA DA DESTEKLEDİ
ABD eski Başkanı Barack Obama, 2005'te yurt dışı gezisinden sonra Donetsk'i ziyaret etti. Bölgede bulunan 400.000 hafif silah, 1.000 taşınabilir uçaksavar füzesi ve 15.000 ton mühimmatın imha edilmesi için 48 milyon sağladı. Obama'nın Ukrayna ziyareti, Batı'nın Ukrayna'nın Soğuk Savaş döneminden kalma silah stoklarını imha etmesi veya Rusya'ya nakletmesi yönündeki çabalarının bir parçasıydı.
RUSYA NÜKLEER TEHDİDİ BAHANE ETTİ
1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Kiev, kuzey Ukrayna'daki Priluky Hava Üssü'nde bulunan nükleer silahlar ve 19 Beyaz Kuğu da dahil olmak üzere devasa bir cephaneliği miras aldı. Ancak Kiev, diğer tüm eski Sovyet cumhuriyetleriyle birlikte Batı baskısına boyun eğip binlerce nükleer savaş başlığını Moskova'ya geri verdi. Moskova, SSCB'den bağımsızlığını yeni kazanan 15 ülkedeki nükleer cephanelikler konusunda endişeliydi ve bu ülkeler genellikle siyasi istikrarsızlıkla birlikte sancılı ekonomik geçişlerden geçiyordu. Bunun kullanan Moskova, pek çok silaha sahip oldu.