Tgrt Haber

Rusya'dan kritik KKTC hamleleri: Önce direkt uçuş, sonra konsolosluk

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
12 Ekim 2022 19:31 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 20:12
Rusya'dan kritik KKTC hamleleri: Önce direkt uçuş, sonra konsolosluk

Rus basının önde gelen gazetelerinden İzvestiya, bazı Rus yetkililere dayandırdığı haberinde Moskova’nın yakın zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne direkt uçuş başlatacağını ve yıl sonuna kadar da Kuzey Lefkoşa’da konsolosluk açacağını yazdı. İlk uçuşun da KKTC’nin 39’uncu kuruluş yıl dönümü olan 15 Kasım’da yapılmasının planlandığı öne sürüldü.

Rusya​'dan Kuzey Kıbrıs türk cumhuriyeti​ ile ilgili kritik bir hamle geliyor. Rus basınına yansıyan haberde Moskova yönetiminin KKTC’te temsilcilik açmayı planladığı ve adanın Türk tarafına doğrudan uçuş​ başlatacağı belirtildi.

RUSYA'DAN KKTC​ HAMLESİ

İzvestia gazetesinde yer alan ve üst düzey kaynaklara dayandırılan habere göre, Rusya, KKTC ile doğrudan havayolu bağlantısı kuracak. Rusya’nın Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açmayı planladığı bilgisi de verilen haberde, uçuşların özel bir havayolu şirketiyle başlatılmasının planlandığı ve uçuş planının Rusya’nın KKTC’yi tanıma anlamına gelmeyeceği de aktarıldı. Haberde ayrıca Rusya’nın uçuş adımını Türk tarafında yaşayan yaklaşık 10 bin Rus'a hizmet vermek amacıyla atacağı da vurgulandı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1580208895854891008

İLK UÇUŞ İÇİN SEMBOLİK TARİH

NTV’nin haberine göre ise Rusya’nın ilk uçuş için KKTC için sembolik bir tarih olan 15 Kasım seçildi. Habere göre, Rusya’nın ilk uçuşu KKTC’nin 39'uncu kuruluş yıldönümünde yapması planlanıyor.

Öte yandan Türkiye dışında hiçbir ülke ambargolardan dolayı KKTC’ye doğrudan uçuş gerçekleştiremiyor. Uluslararası uçuşlarda ise seferler Türkiye üzerinden planlanıyor. Uçaklar Türkiye’ye iniş yaptıktan sonra KKTC’ye gidebiliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...