Tgrt Haber

Rusya'dan Odessa’ya seyir füzesi saldırısı: En az 3 ölü, 13 yaralı

14 Haziran 2023 09:07 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 09:34
Rusya'dan Odessa’ya seyir füzesi saldırısı: En az 3 ölü, 13 yaralı

Ukrayna, Rusya'nın Odesa şehrine seyir füzeleriyle düzenlediği saldırıda en az 3 kişinin öldüğünü,13 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ukrayna​ ile Rusya​ arasındaki kanlı savaşta sivil kayıpları devam ediyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın şehre 4 seyir füzesi fırlattığı, daha önce fırlatılan 2 füzenin ise hedeflerine ulaşmadan imha edildiği bilidirildi.

AP'de yer alan habere göre, saldırıda şehir merkezindeki bir iş merkezi, bir eğitim kurumu, bir konut kompleksi, gıda işletmeleri ve dükkanlar isabet aldı. İlk gelen bilgilere göre saldırıda en az 3 kişi ölürken, 13 kişi de yaralı olarak bildirildi. Hasar tespit çalışmalarının başlatıldığı bölgede enkaz altında insanların olabileceği bilgisi verildi.

DÜNKÜ SALDIRIDA 3 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Rus ordusunun dün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin memleketi Kryvyi Rih kentine gerçekleştirdiği füzeli saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı.

Sosyal medya hesabından saldırıya sert tepki gösteren Zelenskiy​, "Rus katiller konutlara, şehirlere ve insanlara karşı savaşlarına devam ediyor. Maalesef ölü ve yaralılar var. Kurtarma operasyonu devam ediyor. Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Teröristler asla affedilmeyecek ve fırlattıkları her füzeden sorumlu tutulacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: AP
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...