Tgrt Haber

Son dakika! Rusya'dan dikkat çeken 'Polonya'ya düşen füze' açıklaması: Ukrayna'nın S300'ü...

16 Kasım 2022 12:40 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 15:03
Son dakika! Rusya'dan dikkat çeken 'Polonya'ya düşen füze' açıklaması: Ukrayna'nın S300'ü...

Son dakika... Rusya Savunma Bakanlığı, ''Polonya'da dün yayılan fotoğraflardaki füzelerin parçaları Ukrayna'nın S-300 hava savunma sistemine ait unsurlardır'' açıklamasında bulundu.

Ukrayna​ sınırındaki Polonya​'nın köyüne düşen füzelerin ardından açıklamalalar peş peşe geldi. ABD Başkanı Joe Biden​, Ukrayna'yı işaret etti. Rusya​ ise Biden'ı destekler açıklamalarda bulunarak düşen füze parçalarının Ukrayna'nın S-300'üne ait olduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığından Polonya'ya düşen füzeye ilişkin yapılan açıklamada, "Rusya ordusu, Ukrayna-Polonya sınırına 35 kilometre mesafedeki, Ukrayna topraklarındaki hedefleri vurdu. Polonya'da akşam saatlerinde yayınlanan ve Przewodow köyünde çekilen füze parçalarının fotoğraflarından yola çıkan Rus uzmanlar, bunun Ukrayna Hava Kuvvetlerinin S-300 uçaksavar füze sisteminin parçaları olduğunu tespit etti" denildi.

Bakanlık, Rusya'nın salı günü Ukrayna'daki askeri hedeflere ve enerji altyapısına büyük saldırı düzenlediğini ve saldırının hedeflerine ulaştığını da belirterek, "Saldırılar sadece Ukrayna topraklarına yapıldı, suçlamalar kasıtlı provokasyon" ifadelerini kullandı.

ABD ise konuyu en ince detayına kadar araştırdıklarını belirtip Polonya'yı vuran füzeye ilişkin ilk bulguları kamuoyuyla paylaştı. Associated Press'e konuşan üst düzey ABD'li yetkililere göre NATO üyesi Polonya topraklarında iki kişinin ölümüne yol açan füze, havadaki bir Rus füzesini düşürmek içinUkrayna güçlerince ateşlendi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski​ de dün Rusya'nın ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

BIDEN, UKRAYNA'YI İŞARET ETTİ

ABD Başkanı Biden da Polonya'ya düşen ve 2 kişinin ölümüne sebep olan füzeyle ilgili şu anda net bir şey söyleyemeyeceğini, ellerindeki ilk bilgilerin füzenin Rusya tarafından fırlatılması olasılığının düşük olduğunu gösterdiğini belirtti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...