Tgrt Haber

Rusya'dan Sultanahmet açıklaması

12 Ocak 2016 18:27
Rusya'dan Sultanahmet açıklaması

Sultanahmet'teki terör saldırısının ardından, Avrupa Birliği ve NATO'nun yanı sıra birçok ülke Türkiye'yle dayanışma mesajı verdi. Rusya da İstanbul'daki saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye'nin bir kez daha terör saldırısının hedefi olduğu belirtilerek, “AB ve Türkiye, terörün her türlüsüne karşı birlikte duruyor” denildi.

Terörle mücadelenin 29 Kasım 2015'te yapılan AB-Türkiye Zirvesi'nde bir öncelik olarak kabul edildiğinin hatırlatıldığı yazılı açıklamada, “Bu çerçevede çabalarımızı, insan hakları ve insani yasalar dâhil uluslararası yasalar altındaki yükümlülüklerimize tam saygı temelinde hızlandırmalıyız” ifadelerine yer verildi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Bugün İstanbul'da yaşanan hunhar terör saldırısını kınıyorum" ifadesini kullanarak, mağdurların acılarını paylaştığını kaydetti.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, Twitter hesabındaki mesajında patlama sonrası duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin haberlerle ilgili büyük üzüntü duydum. Bu trajik olaya ilişkin resmi açıklamaları beklerken, kederli ailelerin, dostların ve Türkiye'deki tüm yurttaşların acılarını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını "acımasız" olarak niteleyerek, şiddetle kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini ileten ve düşüncelerinin yaralılarla, Türk halkıyla ve saldırıdan etkilenen diğer uluslarla olduğunu belirten Stoltenberg, “Bu tür saldırılar için hiçbir gerekçe olamaz. Tüm NATO müttefikleri terörün her türüne karşı mücadelede birleşmiş durumda” dedi.

RUSYA

Rus resmi haber ajansı Sputnik'e göre Moskova yönetimi; dün Bağdat'ta, bugün de İstanbul'da yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenlerin akraba ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hiçbir şekilde meşru gösterilemeyecek olan bu saldırılar, uluslararası terörizmin insanlık dışı boyutunu ve vahşiliğini bir kez daha gözler önüne serdi" denildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...