Tgrt Haber

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Teşvik edeceğiz

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2023 08:41 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 08:55
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Teşvik edeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye ile ilişkilerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok yönlü iş birliğini geliştirme niyeti yönündeki açıklamalarına odaklandıklarını belirterek, "ikili bir anlayışın uygulanmasını teşvik edeceğiz" dedi.

Rusya​ Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, haftalık basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlarken Türkiye​'ye ilişkin önemli mesajlar verdi.

ERDOĞAN​'IN SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye’de yeni hükümetin Rusya ve ABD ile dengeli ilişkiler yürütmesini bekleyip beklemediğine ilişkin bir soruyu cevaplayan Zaharova, "Her şeyden önce Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Ankara'nın, Rusya ile iki ülkenin halklarının temel çıkarlarını karşılayan, karşılıklı yarar sağlayan, çok yönlü işbirliğini geliştirmeye devam etme niyetinde olduğu' şeklindeki açıklamalarına odaklanıyoruz" ifadelerini  kullandı.

Sözcü Zaharova, "Böyle yapıcı bir tutumu memnuniyetle karşılıyoruz. Kendi payımıza böyle ikili bir anlayışın uygulanmasını teşvik edeceğiz ve ortaya çıkması gereken sonuçları takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU​ SORUSUNA YANIT

Öte yandan Zaharova, önceki günkü açıklamasında da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde Rusya'ya yönelikm açıklamalarını değerlendirmişti. Zaharova, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetten aday olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de seçim süreçlerine ‘Rus müdahalesi’ olduğu iddiasıyla ilgili açıklamaları dikkatimizi çekti” ifadelerini kullanmıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına daha önce gerekli yanıtı verdiğini hatırlatan Zaharova, “Herhangi bir ek yoruma gerek yok, Türk halkı demokratik iradesiyle tercihini ortaya koydu. Bu seçime saygı duyuyoruz. İlişkilerimizin tüm yelpazesini geliştirmek için Türk tarafıyla düzenli çalışmaya devam etmek niyetindeyiz. ‘Kolektif Batı’ örneğini takip etmediğimizi ve diğer devletlerin iç işlerine karışmaya çalışmadığımızı tekrarlıyoruz” diye konuşmuştu.

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...