Tgrt Haber

Rusya'dan Türkiye'ye S-400 uyarısı: İzin almalısınız

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
29 Eylül 2024 14:49 - Güncelleme : 29 Eylül 2024 14:54
Rusya'dan Türkiye'ye S-400 uyarısı: İzin almalısınız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerini kendilerinin onayı dışında başka ülkelere satamayacağını belirtti. Bu tarz bir satışta Rusya'nın onayının şart olduğunu ifade etti. S-400 satışında kısıtlamalar olduğunu hatırlatan Sergei Lavrov, satış için izin gerektiğini açıkladı.

Rusya​ Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400​ hava savunma sistemlerini başka ülkelere satmadan önce kendi onaylarının gerektiği konusunda birtakım uyarılarda bulundu. Sergei Lavrov, Türkiye’nin S-400 sistemlerini satma hakkı olsa da, bu satış gerçekleşmeden önce Rusya’dan izin alması gerektiğini vurguladı.

Bir basın toplantısı sırasında konuşan Lavrov, Türkiye’nin S-400 sistemlerini başka ülkelere, özellikle Amerikan F-35 uçakları karşılığında satma ihtimalinin bulunduğunu hatırlatırken, bu tür bir satışın “Rusya’nın rızası olmadan mümkün olmayacağını” dile getirdi. Bu durum, S-400 satışında yer alan "son kullanıcı sertifikası" maddesine dayanıyor. Sertifikaya göre, Türkiye’nin bu silah sistemlerini başka bir ülkeye devredebilmesi için Rusya’dan onay alması gerekiyor.

Rusya'dan Türkiye'ye S-400 uyarısı: İzin almalısınız - 1. Resim


TÜRKİYE​ VE ABD​ ARASINDAKİ S-400 GERGİNLİĞİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un bu uyarısı, Türkiye ile ABD arasında S-400 sistemleri ve F-35 programı üzerindeki gerginliğin sürdüğü dönemde geldi. Türkiye, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini satın aldıktan sonra ABD tarafından F-35 programından çıkarılmıştı. Bu gelişme, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini başka ülkelere satma ihtimalini gündeme getirdi.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe29 Eylül 2024 14:51

Türkiye'nin bu konuda kendi kararlarını verebilmesi önemli olmalı zaten uluslararası ilişkilerde herkesin bağımsız olması lazım

Sonraki Haber Yükleniyor...