Tgrt Haber

Rusya'dan sosyal medya hamlesi: Twitter'a da yasak

05 Mart 2022 08:45 - Güncelleme : 05 Mart 2022 08:54
Rusya'dan sosyal medya hamlesi: Twitter'a da yasak

Rusya, Facebook’un ardından ülkede, Twitter’ın da yasaklandığını duyurdu.

Dünyanın gözünü çevirdiği Rusya-Ukrayna savaşında 10'uncu güne girildi. Ukrayna ordusu Kiev yakınlarında Rus askerlerine karşı koymaya devam ediyor. Bölgede tansiyon her geçen gün artarken, Rus ordusu havadan ve karadan kritik noktaları ele geçirmeye devam ediyor. Öte yandan Ukrayna ve Rusya, dün, sivilleri tahliye etmek için insani koridorların ortak hükümleri konusunda bir anlaşmaya vardı. Her iki taraf da sivil tahliyesi sırasında geçici ateşkes ilan edecek.

TWITTER'A DA YASAK GELDİ

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından global sosyal medya şirketleri, Rus medyalarının sosyal medya hesaplarına kısıtlamalar getirdi. Kısıtlamalara karşı bir hamle de Rusya’dan geldi. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) akşam saatlerinde Facebook’a erişimin durdurulduğunu açıkladı. Bu duyurunun hemen ardından yapılan açıklamada Twitter’ın da ülkede yasaklandığı belirtildi. Aynı gerekçelerle kapatılan Twitter’a da erişim tamamen durduruldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...