Tgrt Haber

Rusya'dan 'üçüncü taraf ülkelere' Karabağ uyarısı: Türkiye'nin rolüne dikkat çektiler

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
25 Eylül 2023 20:09 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 20:26
Rusya'dan 'üçüncü taraf ülkelere' Karabağ uyarısı: Türkiye'nin rolüne dikkat çektiler

Karabağ'da antiterör operasyonunun ardından ateşkes sağlanırken gözler Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakere sürecine çevrildi. Kremlin Sözcüsü Peskov ise 'üçüncü taraf ülkeleri' uyardı. "Arabuluculuk kapasiteniz yoksa boş girişimlere girmeyin" Peskov, Türkiye'nin bölgedeki kritik görevine dikkat çekti.

Azerbaycan'ın Karabağ​'da Ermeni silahlı güçlere karşı başlattığı antiterör operasyonunun başarıyla sonuçlanmasının ardından müzakere süreci başladı.

Bölgede yaşanan gelişmeler ışığında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev​, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı Nahçıvan'a davet etti. Kritik görüşmede, Karabağ'daki son gelişmeler başta olmak üzere güncel bölgesel ve küresel meseleler masaya yatırıldı.

'GÖRÜŞMENİN BÖLGE GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLAMASINI BEKLİYORUZ'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev arasında gerçekleştirilen görüşmeyi değerlendirdi.

Türkiye ile Azerbaycan'ın yakın ilişkilere sahip egemen iki devlet olduğunu belirten Peskov, "Her zaman, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere yaptığı tüm görüşmelerin, bölge güvenliğine ve Karabağ'da hayatın normalleşmesine katkı sağlamasını temenni ediyoruz" dedi.

Peskov, Rusya'nın da Ankara ve Bakü'yle yakın ilişkilere sahip bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Peskov, üçüncü taraf ülkeleri Karabağ konusunda uyardı

'ÜÇÜNCÜ TARAF ÜLKELERE' UYARI

Karabağ'daki gelişmelere yönelik bazı "üçüncü taraf ülkelerin" arabuluculuk girişimlerine de tepki gösteren Peskov, "Arabuluculuk kapasitesi olmayan üçüncü tarafların, Kafkasya'daki varlıklarını sağlamaya yönelik boş girişimlerinden kaçınmak çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Karabağ'da ateşkesin sağlanmasının ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan​ Başbakanı Nikol Paşinyan ise 5 Ekim'de İspanya'nın Granada kentinde bir araya gelecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...