Tgrt Haber

Rusya'dan vatandaşlarına uyarı: Flört uygulamalarını kullanmayın

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
22 Ağustos 2024 09:15 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 09:46
Rusya'dan vatandaşlarına uyarı: Flört uygulamalarını kullanmayın

Ukrayna ordusu, Rus toprağı olan Kursk bölgesinde ilerlemesini sürdürürken Rusya'dan halka dikkat çeken bir uyarı geldi. Rusya İçişleri Bakanlığı, Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgelerinde yaşayanların flört uygulamalarını ve güvenilir olmayan kameraları kullanmaması konusunda uyardı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 2 sene önce verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi, Kiev ordusunun ataklarıyla devam ediyor. Ukrayna, savaşı bambaşka bir boyuta taşıyarak Rus topraklarına girdi ve ilerlemeyi sürdürüyor.

Ukrayna ordusunun ilerleyişinin önünü alamayan Rusya'dan halka dikkat çeken bir uyarı geldi. Rusya İçişleri Bakanlığı, Bryansk, Kursk​ ve Belgorod​ bölgelerinde yaşayanlara güvenilir olmayan kameraları ve flört uygulamalarını kullanmamaları yönünde tavsiye verdi. 

UKRAYNA FLÖRT UYGULAMALARI SAYESİNDE İSTİHBARAT TOPLUYOR

Bakanlığın uyarıları arasında sohbet gruplarında gelen linklere karşı dikkatli olunması gerektiği de yer aldı. Rusya, bu sayede Ukrayna'nın istihbarat toplamasını engellemeyi hedefliyor. 

Güvenlik güçlerinin ise hiçbir şekilde sosyal medya kullanmaması istenirken Ukrayna ordusunun koruması olmayan CCTV kameralarını ele geçirerek her yeri görebildiği belirtildi. 

KURSK'TA NELER OLUYOR?

Rusya'nın Kursk Bölge Valisi Aleksey Smirnov, çatışmaların başlamasından bu yana 121 bin kişinin bölgeden kaçtığını, en az 12 sivilin öldüğünü ve 121 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rusya hazırlıksız yakalandı! Ukrayna güçleri Kursk'un bin kilometrekaresini ele geçirdi - 3. Resim

Kursk'taki yetkililer, pazartesi günü tahliye alanını 14 bin kişinin yaşadığı Belovski bölgesini de kapsayacak şekilde genişlettiklerini duyurmuştu. Komşu Belgorod bölgesi de sınır bölgesi Krasnoyaruzhsky'yi tahliye ettiğini açıkladı.

KURSK'TA ÇOK SAYIDA RUS ASKERİ ESİR 

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Rus lider Vladimir Putin'den zehir zemberek sözler: Ukrayna bedelini ödeyecek! - 2. Resim

Rusya, Ukrayna askerlerinin bölgeye saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 30'dan fazla kişinin yaralandığı bildirilmişti.

7 Ağustos'ta Kursk'ta, çatışmalar nedeniyle "bölgesel" seviyede acil durum ilan edilmişti.

Rus lider Vladimir Putin'den zehir zemberek sözler: Ukrayna bedelini ödeyecek! - 3. Resim

Bölgeden gelen görüntülerde, Ukrayna askerlerinin çok sayıda Rus askerini esir aldığı görüldü. 

Rus lider Vladimir Putin'den zehir zemberek sözler: Ukrayna bedelini ödeyecek! - 4. Resim

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...