Tgrt Haber

Rusya’dan Zelenskiy için ilginç benzetme: İkinci Usame bin Ladin

25 Ekim 2022 16:52 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 16:59
Rusya’dan Zelenskiy için ilginç benzetme: İkinci Usame bin Ladin

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i "2. Usame bin Ladin" olarak niteledi. 

Rusya​ ile Ukrayna​ arasındaki savaş​ 8 aydır tüm şiddetiyle devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova​, Kiev'in 'kirli bomba' planlarını eleştirdiği açıklamasında, eski El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in de başlarda ABD'ye yakın olduğunu ancak daha sonra saldırı düzenlediğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​'in "2. Usame Bin Ladin" olduğunu söyledi.

BU DAHA TEHLİKELİ, AVRUPALI BİN LADİN

ABD'de 11 Eylül 2011'de düzenlenen terör saldırılarının o zamana dek Washington'a yakın olan El Kaide militanları tarafından düzenlendiğini kaydeden Zaharova, "Onlar (El Kaide militanları) ancak İkiz Kuleler yerle bir olduğunda düşman haline geldi. O zamana dek 'ahbap, arkadaş' olarak görülüyorlardı” ifadelerini kullandı. 

 “Şu anda aynı durum Zelenskiy için yaşanıyor. Bu kelimeden korkmuyorum. Ne isterseniz söyleyin: 'Benim kişisel görüşüm, metafor...' Ne isterseniz” diyen Zaharova, Uluslararası toplum için Zelenskiy’nin Bin Ladin No 2 olduğunu söyledi. Zaharoca, “Sadece bu, Avrupa versiyonu. Muhtemelen bu daha korkutucu, zira Zelenskiy'i Bin Ladin'i besledikleri kaşıktan çok daha büyük bir kaşıkla besliyorlar" dedi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...