Tgrt Haber

Rusya’nın aldığı karar Almanları vurdu! Bavullarını topluyorlar

27 May 2023 15:33 - Güncelleme : 27 May 2023 15:42
Rusya’nın aldığı karar Almanları vurdu! Bavullarını topluyorlar

Rus istihbarat servislerinin Almanya'daki varlığının azaltılmasıyla ilişkili olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki Alman temsilciliklerinde ve aracı kuruluşlarda çalışan personel sayısına sınırlama getirme kararı aldı. Ülkeden ayrılmak zorunda kalan Alman memur sayısının birkaç yüz olduğu tahmin ediliyor.

Rusya’nın 2022 Şubat ayında Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri operasyonlar Avrupa’daki güvenlik dengesini derinden sarstı.

Ukrayna’da devam eden savaş​ dolayısıyla Rusya ve birçok Avrupa ülkesi arasındaki ilişkiler kopma noktasına geldi.

Bu süre zarfında Rusya ve Almanya çok sayıda diplomatı “persona non grata” (istenmeyen kişi) ilan ederek sınır dışı etti.

Rusya’nın aldığı karar Almanları vurdu! Bavullarını topluyorlar

ALMANYA'DAN RUSYA'YA TEPKİ

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, Rusya’da çalışan diplomat​, öğretmen ve Goethe Enstitüsü çalışanı gibi yüzlerce Alman memurun ülkeden ayrılması gerekiyor.

Rusya’nın gelecek aydan itibaren uygulamaya koyacağı ülkedeki Alman temsilciliklerinde ve aracı kuruluşlarda çalışan personel sayısına sınırlama getirme kararının birkaç yüz Alman’ı etkilemesi bekleniyor.

Rusya’nın kararını “tek taraflı, gerekçesiz ve anlaşılmaz” olarak tanımlayan Almanya Dışişleri Bakanlığı, “Hükümetin, Rusya'daki aracı kuruluşlarda asgari düzeyde çalışan bulundurmayı ve diplomatik varlığını sürdürmeyi sağlamakla ilgilendiği” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...