Tgrt Haber

Rusya’ya ağır darbe! Gönüllü askerlerin eğitim aldığı sahaya saldırıda 11 kişi öldü

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2022 07:42 - Güncelleme : 16 Ekim 2022 08:11
Rusya’ya ağır darbe! Gönüllü askerlerin eğitim aldığı sahaya saldırıda 11 kişi öldü

Rusya’nın Ukrayna sınırında yer alan Belgorod kentinde bir askeri eğitim sahasına saldırı düzenlendi. Rusya’nın ‘terör’ saldırısı olarak duyurduğu olayda 11 kişi hayatını ifade edilirken 15 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Rusya​ ile  Ukrayna​ arasındaki savaş aylardır sürerken Moskova yönetimi yeni bir  saldırı​ ile sarsıldı. Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Belgorod​ kentinde bir eğitim sahasına silah​ saldırı düzenlendi. Saldırıda 11 kişi hayatını kaybederken 15 kişi ise yaralandı.

SALDIRI BDT ÜLKELERİ VATANDAŞI TARAFINDAN YAPILDI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırının Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden birinin 2 vatandaşı tarafından yapıldığı kaydedilirken yaşanan olaya ‘terör’ saldırısı dendi.

GÖNÜLLÜ OLANLARIN EĞİTİM SAHASI VURULDU

Saldırganların Ukrayna savaşı için gönüllü olanların eğitim sahasında aldığı eğitimler sırasında saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilerek, "Özel askeri operasyona katılma talebinde bulunan askerlere yangın eğitimi verildiği sırada hafif silahlarla ateş açılması sonucu 11 kişi öldü. Farklı yerlerinden yaralanan 15 kişi sağlık tesisine götürülerek gerekli tıbbi yardımlar aldı" bilgisi aktarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...