Tgrt Haber

Rusya'nın hamlelerine değinen uzmanlar yeni hedefi açıkladı: Onları nükleer silahla vurabiliriz, 10 yıllık savaş kapıda

Editör: Murat Makas / Kaynak: TürkRus
27 Şubat 2023 15:42 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 16:03
Rusya'nın hamlelerine değinen uzmanlar yeni hedefi açıkladı: Onları nükleer silahla vurabiliriz, 10 yıllık savaş kapıda

Ukrayna, Batı'nın silah desteğiyle Rusya'nın saldırılarına direnmeye devam ediyor. Uzmanlar Vladimir Putin'in hamlelerine değinerek savaşa dair yeni analizler yaptı. Ukrayna'ya sağlanan silah yardımından dolayı Putin'in rahatsızlığını dile getiren uzmanlar, ''Bize ateş açmamaları için, Polonya sınırına kadar gitmemiz gerekiyor. Çünkü Polonyalılar bize ateş açmayı göze alamazlar. Onları nükleer silahla vurabileceğimizi biliyorlar'' dedi.

Rusya​ ordusu Ukrayna’ya saldırılarını sürdürürken Mayıs ayı için korkutan tahminler geldi. Vladimir Putin’in emriyle Mayıs ayında Rusya’nın yıkıcı bir saldırı başlatacağı iddia edilmişti. NATO’ya karşı nükleer kartını masaya süren Vladimir Putin’in hamleleriyle ilgili birçok uzman analiz yapıyor. Moskovskiy Komsomolets gazetesi operasyonu destekleyen fikirleri ile bilinen bazı uzman ve akademisyenlerin konuyla ilgili görüşlerini aldı. 

Askeri bilimler uzmanı Yevgeniy Bujinskiy, ''En düşük hedef, Rusya Federasyonu’nun yeni dört idari birimini tamamen kurtarmak. Ancak Putin, Ukrayna’ya ne kadar fazla füze gönderilirse, tehdidi sınırlarımızdan o kadar uzağa taşımamız gerekeceğini söyledi. Yani, daha da ileriye gitme planları yapılıyor'' dedi.

POLONYA DETAYI

Emekli Albay Viktor Vitovkin ise şu yorumları yaptı:
 
Kremlin’in, genelkurmayın planlarını bilmiyorum. Ama Putin’in ulusa sesleniş konuşması dikkatle dinlenirse bazı şeyler anlaşılabilir. Başkan, Batı tarafından Ukrayna’ya ne kadar uzun menzilli silah verilirse, Ukrayna​ silahlarını o kadar uzaklaştırmamız gerekeceğini söyledi. Yani 300 kilometre menzilli HIMARS’lar sevk edilirse, bu HIMARS’ları kendi sınırlarımızdan en az 300 kilometre uzaklaştırmamız gerekecek. Bize ateş açmamaları için, Polonya sınırına kadar gitmemiz gerekiyor. Çünkü Polonyalılar bize ateş açmayı göze alamazlar. Onları nükleer silahla vurabileceğimizi biliyorlar.

10 YILLIK SAVAŞA SÜRÜKLENİYORUZ!

Politik Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov ise savaşla ilgili şu ifadeleri kullandı:
 
Wagner'in başkanı Prigojin, mühimmat tedariğinin bugünkü gibi olması halinde, her şehre birkaç ay taarruzda bulunmamız gerekeceğini söyledi. Putin, bizim tamamen haklı, düşmanlarımızın, Batı elitlerinin ise tamamen haksız olduklarını belirtti. Biden’ın Polonya’da yaptığı konuşmanın özü ise “Rusya’yı yok edene kadar onunla mücadele etmeye devam edeceğiz” mesajıydı. Bu ne anlama geliyor? Eğer Rusya yakın zamanda topyekün seferberlik yapmazsa, 10 yıllık bir savaşa sürükleniyoruz.

Kaynak: TürkRus
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...