Tgrt Haber

Rusya'nın ilhak ettiği bölgeden Rus askerleri kaçıyor! Herson'da panik halde böyle görüntülendiler

31 Ekim 2022 11:24 - Güncelleme : 31 Ekim 2022 11:48

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Rus lider Putin, her geçen gün kan kaybediyor. Rusya'nın ilhak ettiği Herson bölgesinden Rus birlikleri kaçmaya başladı. Ukrayna askeri istihbarat başkanı Budanov, şehrin Kasım sonuna kadar ele geçirileceğini söyledi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgali 9 aydır devam ediyor. Rus ordusunun Ukrayna'daki ilerleyişi gün geçtikçe daha da zayıflıyor. Ukrayna birlikleri, işgal edilen bölgelerde kilometre kilometre ilerleyip geri alırken Rus birlikleri ise ancak metrelerce ilerleme katedebiliyor. Üstelik Rusya, son zamanlarda cephe hattında ağır kayıplar da verdi. 

Geçtiğimiz aylarda Rusya'nın yasa dışı referandum yaptığı bölge içerisinde bulunan Herson​'daki Rus askerlerinin kaçma görüntüleri ortaya çıktı. Ukrayna askeri istihbarat başkanı Budanov, şehrin Kasım sonuna kadar ele geçirileceğini ifade etti. 

Rusya'nın ilhak ettiği bölgeden Rus askerleri kaçıyor! Herson'da panik halde böyle görüntülendiler

RUSYA 70 BİN 250 ASKERİNİ KAYBETTİ

Öte yandan Rusya'nın kaybını geçtiğimiz günlerde Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı açıkladı. İşgalin başladığı ilk günden bu yana Rusya toplamda 70 bin 250 askerini kaybetti. Son bir günde ise Rus ordusundan 550 asker öldürüldü.

Rusya'nın ilhak ettiği bölgeden Rus askerleri kaçıyor! Herson'da panik halde böyle görüntülendiler

DONBAS'TAKİ 4 BÖLGENİN İLHAKI

Rusya işgal ettiği Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'da yasa dışı olarak referandum yaparak bu bölgeleri ilhak ettiğini açıklarken, Putin'de bu bölgeleri korumak için her şeyi yapacaklarını söylemişti. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...