Tgrt Haber

Rusya'nın ölüm tüccarından Donald Trump'a davet: Hayatın tehlikede

08 Nisan 2023 10:30 - Güncelleme : 08 Nisan 2023 11:29
Rusya'nın ölüm tüccarından Donald Trump'a davet: Hayatın tehlikede

ABD'yle yapılan mahkum takası anlaşmasıyla geçtiğimiz yıl serbest kalan 'ölüm tüccarı' lakaplı Rus silah tüccarı Viktor Bout, Donald Trump'ı Rusya'ya çağırdı. Bout, Trump'a hayatının tehlikede olduğunu düşündüğünü söyledi.

2022 yılının son ayında Rusya​ ile ABD​ arasında yapılan tutuklu takası sırasında serbest bırakılan, Rus silah tüccarı Viktor Bout, başkent Moskova'dan ABD'nin eski Başkanı Donald Trump​'a davet mektubu gönderdi. Trump'ın hakkında açılan dava nedeniyle zor günler geçirdiğine inandığını belirten Bout, "Bugün eski ABD Başkanı Donald Trump'a bir telgraf gönderdim. Her şeyden önce hayatının tehlikede olduğuna inanıyorum. New York'ta başlayan dava, Donald Trump'ın hüküm giyip mahkemede şansını kaybetmesiyle bitmeyecek." dedi.

Rusya'nın ölüm tüccarından Donald Trump'a davet: Hayatın tehlikede

Bout ayrıca Trump'ı Moskova'ya davet etti ve "küreselcilere karşı bir isyana öncülük edip Amerikan halkını kurtarabilmesi" için ona koruma ve siyasi sığınma teklif etti.

ABD'DE 25 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

ABD'nin operasyonuyla yakalanan Bout, 2011'de 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bout 2022 yılında, 32 yaşındaki ABD'li kadın basketbolcu Brittney Griner'a karşılık serbest bırakılmış ve ülkesi Rusya'ya dönmüştü.

TRUMP HAKKINDA 34 SUÇLAMA VAR

Öte yandan ABD eski Başkanı Donald Trump, 2016 Başkanlık seçimleri sırasında bir kadına yasa dışı şekilde "sus payı" ödemek ve bununla ilgili kayıtlarda sahtekarlık yapmaktan geçen hafta hakim karşısına çıktı.

Rusya'nın ölüm tüccarından Donald Trump'a davet: Hayatın tehlikede

Trump hakkındaki 34 ayrı suçlamayı reddetti. Trump önümüzdeki süreçte tekrar hakim karşısına çıkacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...