Tgrt Haber

Rusya'nın suç ortağı Belarus için Avrupa Parlamentosu harekete geçti: Tutuklama emri çağrısı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Euronews
14 Eylül 2023 11:03 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 11:21
Rusya'nın suç ortağı Belarus için Avrupa Parlamentosu harekete geçti: Tutuklama emri çağrısı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Moskova yönetimine karşı sert yaptırımlar uygulayan Avrupa Parlamentosu (AP), Rusya'nın stratejik ortağı Belarus için de hamle yaptı. AP, Belarus'taki Aleksandr Lukaşenko rejimini, Ukrayna halkına yönelik baskı nedeniyle bir kez daha kınadığını belirtti ve Lukaşenko'yu Rusya'nın suç ortağı olarak gören tanımı kabul etti. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişiminin ardından Moskova yönetimine sert tedbirler ve yaptırımlar uygulayan Avrupa Parlamentosu (AP), Rusya'nın yakın ilişkiler kurduğu Belarus​'u da hedefine koydu. 

Avrupa Parlamentosu'ndaki milletvekilleri, Belarus'taki Aleksandr Lukaşenko​ rejimini Ukrayna halkına yönelik tutumu nedeniyle Rusya'nın suç ortağı olarak tanıdı. AP vekilleri, Lukaşenko'nun Rusya lider Vladimir Putin'le eşit derece sorumlu tutulması gerektiğini ifade ederek, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelttiği yaptırımlara benzer şekilde Belarus'a da yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Rusya'nın suç ortağı Belarus için Avrupa Parlamentosu harekete geçti: Tutuklama emri çağrısı

LUKAŞENKO'YU TUTUKLAMA EMRİ ÇAĞRISI

Öte yandan bazı milletvekilleri, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko hakkında, Ukraynalı çocukların kaçırılmasından sorumlu olduğunu belirten bir karar önergesi verdi. Milletvekilleri söz konusu karar önergesiyle, Uluslararası Ceza Divanı'nı Lukaşenko için tutuklama emri çıkarmaya çağırdı.

Kaynak: Euronews

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...