Tgrt Haber

Rusya'nın tehdit ettiği Polonya açıkladı: MİG-29'lar ABD'nin emrinde

08 Mart 2022 23:04 - Güncelleme : 08 Mart 2022 23:41
Polonya, elinde bulunan tüm MİG-29'ları Almanya'daki Rammstein üssüne gönderme kararı aldı.

Rusya-Ukrayna krizi devam ederken Polonya'dan gerilimi tırmandıracak bir hamle geldi. Rusya'nın daha önce tehdit ettiği Polonya, elinde bulunan tüm MİG-29'ları Almanya'daki Rammstein üssüne göndermeye ve ABD'nin kullanımına sunmaya hazır olduğunu açıkladı.

Polonya, elinde bulunan tüm MİG-29'ları Almanya'daki Rammstein üssüne gönderme kararı aldı.

Rusya-Ukrayna’ya karşı işgalini sürdürmeye devam ederken ABD istihbaratından çok çarpıcı iddia gündeme geldi. ABD istihbaratı, Rusya'nın Ukrayna savaşında şu ana dek 2 ila 4 bin arasında askeri zayiatının olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

ABD ve AB’den gelen üst üste yaptırımlar sonrası Vladimir Putin’in saldırılarının şiddetini daha çok arttıracağı öne sürüldü. Buna karşılık ABD teyakkuzda olduğunu belirtti ve Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de Polonya'ya belli sayıda F-16 verileceği, buna karşılık Ukrayna'ya Sovyet dönemine ait savaş uçaklarının temin edileceğini söyledi.

Ukrayna yönetimi de ordudaki pilotların Sovyet dönemine ait Mig-22 ve Su-25 gibi uçakları hemen uçurabileceğini açıklamıştı.

MİG-29 UÇAKLARI ABD'NİN EMRİNDE

Rusya’nın Kiev başta olmak üzere diğer bölgelere yaptığı şiddetli saldırılar devam ederken Polonya’dan bir hamle geldi.

Rusya’nın zaman zaman tehdit ettiği Polonya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, MiG-29 savaş uçaklarının Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’ne aktarılarak ABD hükümetine teslim edilmeye hazır olduğu belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Polonya Cumhuriyeti kurumları, Devlet Başkanı ve Hükümet ile yapılan istişareler sonrasında ülkedeki tüm MiG-29 uçaklarını derhal ve karşılıksız olarak Ramstein Hava Üssü’ne aktarmaya ve ABD hükümetinin emrine devretmeye hazırdır” denildi.

POLONYA CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Dün Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise yaptığı açıklamada, “Ukrayna’ya herhangi bir jet göndermiyoruz çünkü bu Ukrayna ihtilafına askeri bir müdahaleye yol açacaktır. Biz bu çatışmaya katılmıyoruz. NATO da bu çatışmanın tarafı değil” diye konuşmuştu.

Polonya’da 21 adet tek kişilik MiG-29 ve 6 adet çift kişilik MiG-29 bulunduğu iddia edildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...