Tgrt Haber

Rusya’nın Ukrayna planlarıyla ilgili kritik iddia: Bu bir tuzak

26 Mart 2022 10:41 - Güncelleme : 26 Mart 2022 10:49
Genelkurmay Başkanlığı Ukrayna ordusundan 14 binden fazla asker öldüğünü, yaklaşık 16 bin askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı’nın operasyonun ilk etabının tamamlandığını ve Rus ordusunun yeni hareket planının merkezinde Donbass bölgesi olduğu açıklandı. Ancak Batılı savaş analistleri, Rusya’nın yeni harekat planına dair uyarılarda bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı Ukrayna ordusundan 14 binden fazla asker öldüğünü, yaklaşık 16 bin askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna’ya yönelik operasyonun ilk etabının tamamlandığını dün yaptığı açıklamayla duyurmuştu. Askeri operasyonlarda hayatını kaybeden Rus askeri sayısının, Ukrayna’nın açıkladığı rakamların çok altında olduğu söylenirken Rusya’nın flaş açıklamalarının ardından Batılı savaş analistleri, Rusya’nın yeni harekat planına dair uyarılarda bulundu. Rusya-Ukrayna savaşında geride kalan bir ay içinde her iki tarafta da ciddi kayıplar yaşandı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise savaşın başından bu yana 16 bin 100 Rus askerinin öldürüldüğünü iddia ederken dün akşam saatlerinde Rusya kanadından savaşa ilişkin flaş açıklamalar geldi.

RUSYA'NIN YENİ HEDEFİ DONBASS

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, "Özel askeri operasyonun başlangıcında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ulusal Muhafızlarla birlikte 260 bin 200 askerden oluşuyordu. Çatışma boyunca Ukrayna ordusundan 14 binden fazla asker öldü, yaklaşık 16 bin asker de yaralandı. Ukrayna'nın kayıplar nedeniyle profesyonel askeri rezervi kalmadı. Gerekli eğitime sahip olmayan ve seferber edilmiş kişilerle savunma birlikleri oluşturuluyor. Bu da kayıpların fazlalaşması riskini artırıyor" ifadelerini kullandı.

KAYIPLAR ŞAİBELİ

Rus ordusunun kayıplarına ilişkin detayları da açıklayan Rudskoy, bu kayıpların Ukrayna tarafından iddia edildiği kadar yüksek olmadığını vurguladı. Rudskoy, yaptığı açıklamada, "Maalesef özel askeri harekat sırasında silah arkadaşlarımız arasında kayıplar var. Bugüne kadar bin 351 asker öldü, 3 bin 825 asker yaralandı" diyerek kayıp sayısının iddiaların çok daha fazla altında olduğunu söyledi. Ancak Ukrayna Genel Kurmay Başkanı, 16 bin Rus askerlerinin hayatını kaybettiğini belirtti. Rus ordusunun Ukrayna'ya ait 16 büyük askeri hava üssünü imha ettiğini belirten Rudskoy, Ukrayna'daki operasyonun ana hedeflerinin tamamlandığını söyleyerek ülkesinin yeni planlarını da açıkladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...